Truende billede på NFL-spillers Instagram-profil førte til evakuering af skole

Et Instagram-billede fra en tidligere spillers profil førte til, at skolen Harvard-Westlake blev evakueret.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: FREDERIC J. BROWN

Den tidligere NFL-spiller Jonathan Martin blev fredag afhørt af politiet i Los Angeles, efter at et truende billede var blevet publiceret fra hans profil på Instagram.

På billedet var der en shotgun, en række patroner og teksten »Når du er et mobbeoffer og en kujon, er dine muligheder selvmord eller hævn«.

Desuden havde han inkluderet navnene på sin tidligere skole, Harvard-Westlake, og NFL-klubben Miami Dolphins.

Flere konkrete personer var også tagget i billedet, heriblandt de amerikanske fodboldspillere Mike Pouncey og Richie Incognito.

Billedet førte til, at Harvard-Westlake blev evakueret fredag, da myndighederne blev opmærksomme på det truende indhold.

28-årige Martin, der i NFL havde rollen som offensiv linjemand, var tidligere i centrum for en sag om mobning.

I 2013 kom det frem, at Martin følte sig mobbet af nogle holdkammerater hos Miami Dolphins.

Richie Incognito, der blev tagget i fredagens Instagram-billede, blev i første omgang udpeget som den hovedansvarlige bag mobningen. Men en undersøgelse viste, at også Mike Pouncey og John Jerry havde medvirket til mobningen.

Af undersøgelsen fremgik det blandt andet også, at nogle holdkammerater havde truet med at voldtage Martins søster.

Martin blev efter skandalesagen sendt til San Francisco 49'ers, som han spillede for i 2014. Siden var han på et kort visit hos Carolina Panthers, før han stoppede karrieren i 2015.

Martin har angiveligt døjet med psykiske problemer siden sagen i 2013.

Det står endnu ikke klart, om han selv lagde billedet op fredag, og politiet har understreget, at Martin ikke er anholdt i sagen.

Billedet blev lagt på Instagram, ni dage efter at 17 personer dræbt i et skoleskyderi i Florida. Siden har debatten om våbenkontrol fyldt meget i de amerikanske medier.

/ritzau/AP