Tragisk hændelse var med til at forme Morten Olsen

En tragisk hændelse i 1978 forandrede Morten Olsen og gjorde ham til en mindre ydmyg og beskeden spiller.

Interview med tidligere landsholdstræner, Morten Olsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard

København. Den tidligere landstræner Morten Olsen har aldrig haft lyst til at fortælle om den tragiske hændelse i sommeren 1978, hvor han mistede sin daværende kæreste.

I et interview med DR Sporten fortæller Olsen for første gang, at oplevelsen var med til at gøre ham til den spiller og træner, han endte med at blive.

- De valg, man foretager som menneske, som fodboldspiller og som træner er præget af mange ting.

- For mig har det naturligvis været min baggrund og opvækst her i Vordingborg. Men der er ting i menneskers liv, som kan ændre dit sind og din vej.

- At miste en person ændrer noget i indstillingen til mange ting. Det gør det nok for mange mennesker. Når folk mister deres forældre i en tidlig alder, har det har også en vis indflydelse på deres aktuelle livsgang eller senere i deres liv, siger Olsen til DR.

Under en sejltur i sommeren 1978 forsvandt Morten Olsens 25-årige kæreste, Marianne Egebjerg, om bord på en færge fra Gedser til tyske Travemünde. Hun blev aldrig fundet.

- På tidspunktet for den hændelse, hvor jeg mistede, var jeg nok lidt usikker som menneske og som spiller, og der sker så noget, der gør, at jeg forandrer indstillingen til livet, til arbejdet og til min sportsgren.

- Sådan at man siger: Nu kan det også være lige meget.

- Det er sådanne ting i livet, der umiddelbart kan virke negativt, men som så omvendt virker - ikke positivt, det er et forkert ord i denne sammenhæng - men anderledes. At man reagerer anderledes på ting i livet, end man gjorde i forvejen, fortæller Olsen.

Inden episoden beskriver Olsen sig selv som meget beskeden og ydmyg som menneske. Men det ændrede sig.

- Jeg ved ikke, om jeg var blevet den spiller og træner, jeg har været, hvis det ikke var for den hændelse. Det var vejledning. Det, der skete, var personlig vejledning for mig, forklarer den tidligere landstræner.

Olsen er gift med sin belgiske kone, Mireille, og de er bosat i Belgien.

Fra 1970 til 1989 spillede Olsen 102 landskampe og scorede fire mål.

Som landstræner førte han Danmark til VM i 2002 og 2010 samt EM i 2004 og 2012.

/ritzau/