Toutouh vil erobre pladsen som central midtbanespiller

FC København-spilleren Youssef Toutouh vil gerne have pladsen som central midtbanespiller på permanent basis.

Youssef Toutouh, som scorede i den første kamp mod Ludogorets, vil på længere sigt gerne spille sig til en fast plads på FCK's centrale midtbane. Scanpix/Nikolay Doychinov Fold sammen
Læs mere

Der har været talt og skrevet meget om FC Københavns problemer på den centrale midtbane i torsdagens hjemmekamp mod Ludogorets i Europa League.

Både William Kvist og Ján Gregus har karantæne, og det betyder, at FCK-træner Ståle Solbakken skal finde et alternativ længere nede i rækkerne.

Youssef Toutouh er blevet nævnt og er slet ikke bekymret for at blive skubbet fra sin normale kantplads og ind på den centrale midtbane.

- Det glæder mig kun. Jeg håber selvfølgelig på, jeg får chancen på den centrale midtbane. Det er der, jeg helst vil spille.

- Så hvis jeg får chancen, skal jeg nok gribe den og vise, jeg er en rigtig god midtbanespiller, siger Toutouh.

Kantspilleren scorede for en uge siden og var medvirkende til, at FCK vandt 2-1 i Sofia. Nu er han klar til en anden rolle ved siden af enten Uros Matic eller Aboubakar Keita.

- Jeg ved selv, hvor god jeg er med bolden. Hvis jeg spiller sammen med Uros eller Keita, hvis han får chancen, så er det ikke noget problem.

- Jeg føler, jeg er god med bolden og har gode vendinger. Hvis jeg har en bag mig, så kan jeg skabe mange chancer centralt.

- Jeg har også et stort løbepensum, så jeg håber på en skønne dag at spille derinde. Vi har rigtig gode spillere, og sådan er det, lyder det fra dansk-marokkaneren.

Han vil i fremtiden forsøge at erobre pladsen på den centrale midtbane.

- Når jeg en dag får chancen centralt, så skal jeg nok vise Ståle, at jeg kan spille centralt.

- Jeg tager langsomme skridt, og jeg føler, det går den rette vej. Nu har jeg vist, jeg godt kan være med i de europæiske kampe, og det er jeg stolt af, siger Toutouh.

Efter sejren ude over Club Brugge i efteråret sagde Toutouh lidt kækt, at FCK kunne vinde Europa League, hvor københavnerne trådte ind i kraft af tredjepladsen i Champions League-gruppespillet.

- Jeg står stadig ved det og gemmer mig ikke. Vi har et godt udgangspunkt efter vores første kamp. Vi har fået en god start, og vi er slet ikke færdige endnu.

- Hvis vi kan fortsætte på denne måde, så kan jeg ikke se, hvorfor vi ikke skulle kunne nå rigtigt langt og måske vinde turneringen, siger Toutouh.

Hvis FCK vinder samlet over Ludogorets, er holdet videre til Europa Leagues ottendedelsfinaler.

/ritzau/