Tinkovs gule Tour de France-drøm smuldrer

Alberto Contador lider i Tour de France og har tabt tid. Derfor tror Oleg Tinkov ikke længere på en triumf.

Oleg Tinkov trækker stikket til cykelsporten ved årsskiftet, og drømmen om at vinde Tour de France er ved at fordufte. Scanpix/Kenzo Tribouillard Fold sammen
Læs mere

Andorre Arcalis. Den russiske holdejer Oleg Tinkov har hele tiden drømt om at vinde Tour de France, og da han sælger eller lukker Tinkoff-holdet ved udgangen af denne sæson, er årets Tour sidste chance.

Men holdets Tour-håb, Alberto Contador, er allerede godt på vej ud af topklassementet. Styrt på 1. og 2. etape har skadet spanieren, som ikke kan sidde med de bedste i bjergene og allerede har tabt mere end tre minutter til Chris Froome (Sky).

Contador lider stadig så meget efter styrtene, at han faktisk har givet sin løjtnant Roman Kreuziger frit lejde til at køre for sin egen chance i løbet.

Derfor tror Oleg Tinkov heller ikke længere på, at drømmen om en Tour-sejr går i opfyldelse.

- Jeg prøver selvfølgelig at vinde Touren. Det er mit sidste år i cykling, og jeg ville gerne slutte med at krone det med en Tour de France-sejr, men det ser ikke ud til, at det kommer til at ske, siger Oleg Tinkov til en forsamling journalister uden for holdbussen.

Stadig håber han dog på, at Roman Kreuziger måske kan give holdet noget tiltrængt succes i årets Tour de France.

- Det ser ud til, at han er i god form, og jeg håber, han kan gøre det godt i klassementet og måske forsøge at vinde en etape, siger den russiske holdejer.

- Jeg tror, Roman kan overraske. Jeg håber, han også vil overraske mig.

Tinkoff-holdet har haft noget nær et mareridt af et Tour de France indtil videre bortset fra Peter Sagans tidlige etapesejr og korte tur i den gule førertrøje.

Contador styrtede som sagt på både 1. og 2. etape, hvilket har sat ham voldsomt tilbage fysisk og deraf også i klassementet.

Derudover gik holdbussen i stykker på en af de efterfølgende etaper, og da den ikke lige kan repareres med det samme, har holdet måttet låne en turistbus uden bad, kaffemaskine og den komfort, som holdbussen normalt rummer.

/ritzau/