Suveræne Canada udklassede Tre Kronor i OL-finalen

Canadas kaptajn, Sidney Crosby, scorer til 2-0 på en breakaway med baghånden mod Sveriges Henrik Lundqvist. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Canada var suveræne og udklassede Sverige i den olympiske ishockey-finale.

De canadiske NHL-stjerner vandt 3-0 og erobrede OL-guld for niende gang i historien som den mest vindende nation nogensinde.

Det enlige mål i en forrygende første periode blev scoret af Jonathan Toews, superstjernen fra Chicago Blackhawks, efter 13 minutter.

Elegant styrede han pucken i kassen på en brillant pasning fra Jeff Carter. Et klassisk mål og Toews første i Sotji.

Canada pressede voldsomt i anden periode og kunne have bragt sig foran med både tre og fire mål, havde det ikke været på grund af storspil af Henrik Lundqvist i det svenske mål. Det blev dog kun til ét mål, men til gengæld en ren perle signeret NHLs største navn, Sidney Crosby.

Den canadiske kaptajn erobrede pucken på blue line i defensiv zone. Ingen kunne følge ham i stormløbet mod Henrik Lundqvist, og han afsluttede iskoldt med et smart træk og scoring med baghånden.

I fem kampe i Sotji havde NHLs pointkonge ikke scoret, så han kunne ikke have valgt et bedre tidspunkt at score for første gang i en OL-kamp siden matchvinder-målet i overtiden i finalen for fire år siden i Vancouver mod USA.

Canada var endnu mere overlegen i tredje periode, hvor Chris Kunitz, Sidney Crosbys holdkammerat fra Pittsburgh Penguins, med et hvinende håndledsskud satte pucken op i krydset i Lungqvists stokside.

Canada startede OL stille og roligt på den store europæiske bane, men blev bedre og bedre i turneringen og lå et niveau over Tre Kronor på alle pladser.

I de seks kampe i Sotji blev der kun scoret tre gange mod canadierne, som ikke blot havde den bedste målmand i Carey Price fra Montreal Canadiens, men også de bedste backs og forwards. Suveræne guldvindere.

OL-finalenSverige-Canada 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)