Styrke- prøven

Fast mand hos de danske mestre. Udsigt til en lang landsholdskarriere. Rullende millioner forude. Det er hvad fremtiden som højre back hos FCK og landsholdet formentlig vil bringe William Kvist.

Men til trods for udsigten til det, holder stjernefrøet stædigt fast i drømmen om at slå igennem som central midtbanespiller. Det er ellers ikke hvem som helst, der har antydet, at Kvist vil gå en lovende og indbringende karriere i møde på den position, han har indtaget, siden Lars Jacobsen blev solgt til Nürnberg i den tyske Bundesliga, Ståle Solbakken har udtalt, at millionerne ville vælte ind på bankkontoen, hvis Kvist gad blive på sin vikarpost. Og landstræner Morten Olsen har paradoksalt nok udtaget Kvist, selv om han vidste, det ikke er der, Kvist vil spille.

Måske med håbet om at overtale ham. Mange andre unge talenter ville give deres sjæl væk for at få opfyldt drømmen om en landsholdskarriere og en guldbelagt kontrakt.

Men ikke William Kvist. Senest fik han endda vist, at han ikke er helt ueffen på pladsen som central midt, da FCK slog Lokomotiv Moskva på udebane, og han fik den sidst time på drømmepositionen.

Måske er drømmen ved at gå i opfyldelse?

»Ja måske. Men i øjeblikket har vi en del skader på midtbanen. Både Silberbauer, Grønkjær og senest Würtz er skadet. Så jeg ved det ikke. Det kan være både og.«

Men du står med en landsholdsplads, og Ståle har udtalt, at du kan tjene mange millioner på backpladsen. Holder du alligevel fast i ønsket om at komme op på midtbanen?

»Ja, det gør jeg. Det er der, jeg helst vil spille. Og der jeg føler, jeg har de bedste kvaliteter. Og så satser jeg på at tjene millionerne på den plads.«

FCKs træning i går pegede i retning af, at Kvist spiller på midten i lokalderbyet, og det kan være den endelige styrkeprøve.

»Det er klart, at der er mere fokus på min præstation end så mange andres.

Men hvad hvis du igen bliver bedt om at spille højre back til foråret?

»Det ved jeg ikke. Det er spekulationer i øjeblikket. Vi har tre kampe tilbage af sæsonen, og så må vi tage den derefter. Jeg har en dialog med Ståle, og så må vi se, hvordan den udvikler sig.«