Stuart O'Grady meget slemt tilredt

Team CSC-rytteren Stuart O'Grady brækkede et kraveben, skulderbladet, fem ribben, tre tapper på ryghvirvlerne og punkterede højre lunge ved søndagens styrt.

Stuart O'Grady styrtede søndag på nedkørslen af Cormet de Roselend og kom rigtig slemt til skade. Australieren blev hurtigt kørt til det nærmeste hospital i Moutiers, og søndag aften var der klarhed over følgerne af det alvorlige styrt.

- Stuart var på vej tilbage til feltet med vandflasker til Carlos Sastre og Fränk Schleck, da han styrtede og slog højre side meget kraftigt. Han har brækket fem ribben, brækket kravebenet, brækket skulderbladet og punkteret højre lunge. Derudover er der brækket tre tapper på de midterste ryghvirvler. Det er ikke selve ryghvirvlerne, der er brækket, fortæller pressechef Brian Nygaard.

Klokken 20.20 søndag aften var personalet på Moutiers i gang med at dræne den punkterede lunge, herefter overføres CSC-rytteren til et større hospital. Hvad de mange skader kommer til at betyde på længere sigt var søndag umuligt at vurdere.

/ritzau/