Solbakken vil have profiler

Ståle Solbakken vil købe spillere med spidskompetencer og ikke breddespillere, der kan spille flere pladser og afhjælpe skadesproblemer.

FCK-træner Ståle Solbakken efterlyser spillere med spidskompetencer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech Andersen

Ståle Solbakken vil have FC Københavns ledelse til at købe profiler til de forsvarende mestres trup, når transfervinduet åbner til januar. Ståle Solbakken understreger samtidig, at det handler om at finde nogen, der kan supplere og ikke erstatte de profiler, som holdet allerede har.

»Det handler om at finde spillere med spidskompetencer, som kan forstærke truppen den vej snarere end at kigge efter breddespillere, som kan dække flere pladser. Hvis det skal være breddespillere, skal det være unge spillere med et stort potentiale,« siger Ståle Solbakken.

Han bekræfter, at klubben i øjeblikket leder efter de ønskede forstærkninger - også uden for Danmarks grænser.

»Vi kigger efter spillere, som har niveau og kan tage os videre, snarere end nogen, der kan spille en vis position,« siger Ståle Solbakken.

Skader hos flere profiler har mod slutningen af sæsonen været et stort problem for Solbakken og hans tropper.

På et tidspunkt talte listen Michael Silberbauer, Jesper Grønkjær, Rasmus Würtz og desuden en Marcus Allbäck, der med et brud i hånden måtte gennemføre sæsonens sidste kampe med en skinne.

Med hele 34 kampe i efteråret var der perioder, hvor Ståle Solbakken valgte at starte inde med de fysisk mest friske spillere.

»Vi har gerne ville bruge fysisk spilleklare folk i slutningen af sæsonen i stedet for andre småskadede spillere. Også selvom de måske ikke har haft den samme rutine, valgte jeg at satse på friske kræfter,« siger Ståle Solbakken.

Alligevel mener han ikke, ledelsen skal se på bredden.

»Det er en svær balancegang. Alle spillerne skal have et vist niveau, og det er vigtigt at sikre en god stemning i truppen og på holdet. Jeg vil ikke sige, vi skal have en bredere trup, selvom det har været tungt for os den sidste måned, hvor vi har manglet vigtige spillere, der har været skadede eller ikke har haft det fysiske overskud,« siger Ståle Solbakken.

Han ser midterforsvareren Mathias »Zanka« Jørgensen som en af de unge profiler, der kan blive et stort aktiv, når forårssæsonen atter åbner op, og derfor ser han ikke midterforsvaret som et område, hvor truppen – som den ser ud nu - behøver forstærkninger.

Han har dog tidligere erkendt, at billedet nemt kan blive et andet, hvis Brede Hangeland skulle blive solgt til januar, hvilket medierne debatterer ivrigt.

I går hævdede Ekstra Bladet, at Ståle Solbakken er interesseret i at hente svenske Rade Prica i AaB og Thomas Kristensen i FC Nordsjælland. Sker det, vil FC København investere i spillere hos de samme klubber som i sommer, hvor de købte Rasmus Würtz i AaB og Morten Nordstrand i FC Nordsjælland. Prica afviser dog enhver snak om et skifte til en anden dansk klub.

Ståle Solbakken vil ikke kommentere interessen.