Solbakken flirter igen med Nicklas Bendtner

Nicklas Bendtner i aktion for landsholdet.
Læs mere
Fold sammen

Ståle Solbakken ser gerne Nicklas Bendtner i FC København-trøjen i næste sæson, men så må angriberen selv taste Solbakkens telefonnummer ind og ringe nordmanden op.

FCK-træneren og Wolfsburg-spilleren har af flere gange drøftet muligheden for et samarbejde i Parken, og snakken om et skifte bliver ikke mindre aktuel af, at Andreas Cornelius har brækket anklen og er ude i omkring seks måneder.

Det efterlader et tomrum i københavnernes forreste geled, og derfor skal Ståle Solbakken med al sandsynlighed ud at hente en erstatning i sommerens transfervindue.

Som tidligere beskrevet i BT ser FCKs storaktionær Erik Skjærbæk gerne Nicklas Bendtner spille med løven for brystet, og Ståle Solbakken vil bestemt heller ikke ignorere telefonen, hvis den en dag lyser med Nicklas Bendtners navn i displayet.

»Hvis skiftet skal blive en realitet, så skal initiativet komme fra Bendtners lejr - de har mit nummer. To gange tidligere har vi i hvert fald lagt en rød løber ud for ham,« siger Ståle Solbakken til BT.

Bundesligaen, som Nicklas Bendtner for øjeblikket spiller i, ligger ikke kun niveaumæssigt et stykke over Superligaen. Også på den økonomiske front er der større tal på lønsedlens bundlinje, og det kan være en af de knaster, som skal have en tur med høvlen, før Bendtner-Solbakken-samarbejdet kan blive til virkelighed.

En to-årig aftale med en årsløn på 10 millioner kroner og en tiltrædelsesbonus på samme beløb kan blive det niveau, som Nicklas Bendtner kan få at arbejde med i FCK. Her er det værd at bemærke, at danskeren skal betale tysk skat af bonussen, hvilket bestemt er til hans fordel.

Bendtners nuværende kontrakt indbringer ham ifølge BTs oplysninger i omegnen af 20 millioner kroner om året - en løn, som FC København får svært ved at matche. Men taljongleriet har ikke været et tema mellem parterne.

»Vi har aldrig diskuteret økonomi, men jeg har selv været træner i Bundesligaen, så jeg kender selvfølgelig til lønningerne dernede,« siger Ståle Solbakken med henvisning til 2011/2012-sæsonen, hvor han var træner for 1. FC Köln.

I Nicklas Bendtner-lejren ligger det dog ikke lige for at ringe til Ståle Solbakken, meddeler Elisa Lykke, PR-agent for danskeren.

»Han (Bendtner, red.) har en international karriere, og han lægger alt sit hjerteblod i sin nuværende klub Wolfsburg. Der er intet aktuelt i forhold til FCK.«

Hvad med til sommer?

»Nicklas Bendtner har kontrakt med Wolfsburg til sommeren 2017, så nej, det er heller ikke aktuelt - han vil som udgangspunkt gerne opfylde sin kontrakt,« siger Elisa Lykke.

Den danske angriber har været langt fra fast spilletid for Wolfsburg, men Bas Dost, der ellers indledte 2015 brandvarmt, er gået helt i stå som klubbens førsteangriber. Og med Nicklas Bendtners mål torsdag aften i Europa League-1-4-nederlaget til Napoli kan chancen fra start måske allerede komme søndag mod Schalke 04.