Sønderjyske straffede FCNs fejl

FC Nordsjælland har normalt et godt tag på Sønderjyske på Farum Park, men lørdag løb de jyske gæster med alle pointene med en sejr på 3-2.

Sønderjyske vandt med 3-2 i Farum. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I de hidtil 12 opgør mellem de hold havde Sønderjyske kun vundet to gange, og da FC Nordsjælland i denne sæson er kommet fra land i Superligaen bedre end nogensinde, var det på forhånd svært at se en udesejr.

Tommy Bechmann og holdkammeraterne ville det dog anderledes, og med hjælp fra hjemmeholdet lykkedes det gæsterne at komme foran kort inde i kampen, da landsholdsspilleren Uffe Bech lavede en svær aflevering til Ivan Runje, der ikke kunne nå bolden, så Sønderjyske kort efter kunne score på et kontrastød.

Bechmann stod bag den scoring, og kort efter øgede han til 2-0, da endnu et koks i hjemmeholdets forsvar kostede. Andreas Maxsø reagerede ikke på, at målmand David Jensen ville gribe bolden på et hjørnespark, og da forsvarsspilleren skød bolden ud af feltet, gik målmanden i gang med at skælde ud på ham, og i samme øjeblik slog udeholdet igen bolden ind i feltet, så et ubalanceret FC Nordsjælland-forsvar måtte indkassere mål nummer to af Tommy Bechmann.

Kun kort tid efter kunne Kasper Lorentzen dog bringe ny spænding ind i kampen med sit mål til 1-2, men hjemmeholdets Ivan Runje gjorde det svært at hente point for Olafur Kristjanssons mandskab, da den kroatiske midterforsvarer nettede i eget mål efter et hjørnespark godt en time henne i kampen.

FC Nordsjælland forsøgte at svare tilbage med især en ihærdig Joshua John, og hjemmeholdet appellerede i to omgange for straffespark, som godt kunne være dømt af debutantdommer Benjamin Helm Svedborg, der debutererede i Superligaen, men fløjten forblev tavs.

Værtene kunne dog også uden dommerens hjælp, da Ivan Runje i overtiden af kampen steg op og gjorde sin skade god med målet til 2-3, men det forhindrede ikke Sønderjyske i at tage hjem fra Farum Park med en sejr for kun tredje gang i klubbens historie.