Simon Kjær: Har alle forudsætninger for at slå Irland

Landsholdsanføreren mener, at Danmark under Åge Hareide er blevet bedre til at håndtere kompakte modstandere.

Landsholdsanføreren mener, at Danmark under Åge Hareide er blevet bedre til at håndtere kompakte modstandere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Kjærbye

Flere eksperter har talt om en 50/50-kamp, når Danmark møder Irland i to playoffkampe om en plads ved slutrunden i Rusland, men Danmarks anfører, Simon Kjær, har intet problem med at påtage sig favoritrollen.

Han mener, at Danmark har individualisterne til at vinde sammenlagt.

»Vi har i hvert fald alle forudsætninger for at vinde samlet. Vores spillere er i form, og holdet er god i form og har masser af selvtillid,« siger Simon Kjær.

»Hvis vi går ind med den rette indstilling og ved, hvad vi står overfor, så er jeg fortrøstningsfuld. Vi ved, at vi skal arbejde benhårdt som hold, så skal vi nok få vores chancer,« tilføjer han.

Irland er kendt for at stå kompakt og defensivt, og netop den type modstander havde Danmark svært ved at håndtere i de sidste år under den tidligere landstræner Morten Olsen.

Det er gået bedre under Åge Hareide, mener landsholdsanføreren.

»Jeg synes, at vi har fundet nøglen til det i det seneste år. Vi kan spille på flere måder og har flere strenge at spille på. Og så har vi Christian Eriksen, der er i ok form for at sige det på godt jysk,« siger Simon Kjær.

Han var også med i truppen, da Danmark senest deltog ved VM i 2010 i Sydafrika. Derfor ved han også, hvor meget det betyder at komme med til slutrunden næste sommer.

»Det var en af de største oplevelser at være med i Sydafrika. Det er svært at beskrive, men der er en eufori over det. En slutrunde er en slutrunde, men VM er lidt større.«

»For denne trup vil det være uvurderligt at få denne erfaring. Også i forhold til den næste kvalifikationsturnering til EM,« lyder det fra Sevilla-spilleren.

Den første kamp mod Irland begynder lørdag klokken 20.45 i Parken. Tirsdag på samme tidspunkt er der returopgør i Dublin.

/ritzau/