Schweizer er ny førsteudfordrer i herrernes alpine World Cup

Østriger vandt på hjemmebane, men schweizeren Marco Odermatt er nu nummer to i den samlede World Cup.

Marco Odermatt står her med det trofæ, der markerer hans andenplads i mandagens konkurrence i Kitzbühel. Han ligger også nummer to i den samlede World Cup. Joe Klamar/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Med lidt forsinkelse fik de bedste mandlige skiløbere mandag afsluttet World Cup-konkurrencerne i Kitzbühel efter en weekend, hvor vejret forsinkede programmet.

Den østrigske Super-G-ekspert Vincent Kriechmayr hentede sin første World Cup-sejr i sæsonen, da han vandt konkurrencen med en margin på 0,12 sekunder ned til schweizeren Marco Odermatt.

Ikke desto mindre hjælper andenpladsen schweizeren i konkurrencen om den samlede World Cup-sejr.

Her overtager han andenpladsen fra nordmanden Aleksander Aamodt Kilde og haler samtidig ind på franskmanden Alexis Pinturault, der måtte nøjes med en 12.-plads i mandagens konkurrence.

I den samlede World Cup står Pinturault noteret for 800 point, mens Odermatt har 607 point. Vinderen af en World Cup-konkurrence scorer 100 point. Sæsonen er lidt mere end halvvejs.

I kampen om at være bedst i Super-G er Vincent Kriechmayr nu i front efter mandagens sejr. Den 29-årige østriger er blevet nummer to i Super-G-konkurrencen de seneste tre sæsoner, og han vandt også VM-sølv i disciplinen i 2019.

»Jeg er virkelig stolt af min nedkørsel i dag, og det her er en af mine største sejre,« siger Kriechmayr ifølge AFP.

Herrernes World Cup fortsætter allerede tirsdag, men på en anden østrigsk destination. Her skal der afvikles slalomkonkurrencer i Schladming.

Tirsdag skal de bedste kvindelige skiløbere afvikle en storslalomkonkurrence i italienske Kronplatz.

/ritzau/