Riis og Tinkov afkræfter: Tinkov har ikke købt holdet

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bjarne Riis' presserådgiver afkræfter, at Oleg Tinkov skulle have købt holdet.

Bjarne Riis presserådgiver afværger nu spekulationer om, at Oleg Tinkov er ved at købe Bjarne Riis' livsprojekt for over 50 millioner kroner.

- Vi kommenterer normalt ikke rygter. Men jeg kan afkræfte, at Oleg Tinkov har købt holdet, siger Bjarne Riis' presserådgiver Allan Jørgensen til BT.

Han afviser dermed Gazzetta dello Sports historie, der søndag morgen fik startet en voldsom aktivitet blandt cykeleksperter.

Også Oleg Tinkov kolliderer med ægtheden af historien i Gazzetta dello Sport på sin Twitter-profil:

- Det er virkelig rart at være rig og berømt :-)!!! De skriver artikler om dig i hele verden. For det meste tåbelige ting, men det underholder, lyder udmeldingen fra Oleg Tinkov, der morer sig over opmærksomheden.

Det italienske medie spekulerer i, at Oleg Tinkov skulle være klar til at købe Bjarne Riis' hold, mens den danske holdejer skulle være presset af den igangværende dopingundersøgelse hos Anti Doping Danmark og Danmarks Idrætsforbund.

Bjarne Riis ønsker ikke at kommentere den sag, så længe den ikke er afsluttet. Hans midlertidige presserådgiver ønsker ikke at afsløre, om der overhovedet har været kontakt med den tidligere hovedsponsor om et fornyet økonomisk samarbejde - eller et samarbejde i det hele taget.

- Jeg kan kun sige, at han ikke har købt holdet, siger Allan Jørgensen.

Oleg Tinkov og Bjarne Riis har meldt ud, at de stopper samarbejdet efter denne sæson. Oleg Tinkov nåede ikke i mål med planer om at blive indflydelsesrig hovedsponsor hos Cannondale, mens Bjarne Riis stadig søger en delt hovedsponsor, selvom Saxo Bank har sikret driften af holdet i 2014.

Bjarne Riis fortalte i forbindelse med sin forlængelse af sponsoraftale med Saxo Bank, at han havde ringet til Oleg Tinkov, efter parterne havde besluttet at gå hver til sit. Men holdejeren ønskede at fortælle, hvad der blev diskuteret.