Nye russiske overfald på britiske fans: »Politiet gjorde ingenting«

Russiske hooligans angreb tirsdag eftermiddag engelske og walisiske fans i den franske by Lille. Dermed kan Rusland blive det første land nogensinde, som bliver smidt ud af EM på grund af tilskueruroligheder.

 

Tidligere tirsdag besluttede UEFA at idømme Rusland en betinget udelukkelse, som altså vil blive sat i kraft, hvis de russiske fans igen laver ballade. Det er dog formentlig kun ballade inde på stadion, der vil effektuere udelukkelsen. Derfor kan russerne altså slippe godt fra tirsdagens overfald.

Det engelske site dailymail.co.uk viser billeder af en mand, der ligger på jorden ved en café. Han er angiveligt enten en engelsk eller en walisisk fan, som er blevet overfaldet af russiske fodboldbøller, der altså har valgt at ignorere UEFAs advarsel om, at man vil smide Rusland ud.

Ifølge øjenvidner har en gruppe russere provokeret en gruppe engelske fans, der sad på en bar nær hovedbanegården i Lille.

På mirror.co.uk fortæller en engelsk fan, hvad der efter hans mening skete:

»Alle står uden for en bar og har det rart, englændere og walisere sammen. Så kommer de her fyre og starter balladen. De var russere, og de havde masker på. Politiet gjorde ingenting,« siger Mark Crowe til Mirror.

Russerne havde de samme t-shirts på, som de bøller, der overfaldt engelske fodboldfans i Marseille tidligere på ugen.

På de sorte t-hirts står der 'Orel Butchers - Storm over Europe 2016'.

Orel Butchers er kendt russisk hooligan-gruppe med tilknytning til Lokomotiv Moskva.

De russiske fodboldbøller har i øvrigt fået opbakning hjemmefra. Fra politisk hold har højrenationalisten Igor Lebedev således udtalt sin støtte til russernes fodboldvold, som også har set ud til at være ekstremt velorganiseret.

England spiller mod Wales på torsdag i Lens, mens Rusland allerede onsdag eftermiddag møder Slovakiet i nærliggende Lille.