Milram overvejer fremtiden

Det tyske cykelhold Milram overvejer, hvordan holdet skal håndtere, at dets chef bliver beskyldt for at kende til dopingmisbrug af Jörg Jaksche. Samtidig er stjernen Petacchi selv under doping-mistanke.

Det er ikke kun Bjarne Riis og Team CSC, Jörg Jaksche belaster med sine indrømmelser og udtalelser i »Der Spiegel«. Også Jaksches tidligere chef Gianluigi Stanga er under voldsom beskydning, og ligesom Bjarne Riis kan det meget nemt for konsekvenser for Stanga.

Han er chef for ProTour-holdet Milram, og var chef for Jörg Jaksche, da han kørte for Polti-mandskabet tilbage i 1990erne.

Milrams manager Gerry van Gerwen siger til det tyske nyhedsbureau dpa, at han sammen med Stanga vil sætte sig sammen med Milrams marketingchef i løbet af de kommende dage for at finde ud af, hvordan holdet skal tackle, at dets chef bliver kædet sammen med doping i så kraftige vendinger, som Jörg Jaksche bruger.

Det er dog ikke sandsynligt, at Stanga helt bliver fjernet fra Milram-holdet. Skulle det ske, ville det betyde, at holdet lukker, da det er Stanga personligt, som har ProTour-licensen. Men en udelukkelse fra det kommende Tour de France, virker ifølge Gerry van Gerwen mere sandsynligt.

En anden af Milrams prominente navne, sprinteren Alessandro Petacchi, var i går også under beskydning. I Rom skulle Petacchi forsvare sig over for lederen af Den Italienske Olympiske Komites (CONI) antidopingenhed, Ettore Torri. Petacchi skulle forklare, hvorfor han under dette års Giro dItalia var blevet testet positiv med et alt for stort indhold af salbutamol i kroppen. Et stof, Petacchi tager på grund af astma - og som han har tilladelse til at bruge.

»Jeg forsøgte at forklare min sag ud fra videnskabelige argumenter,« sagde Petacchi, da han forlod høringen efter to timer.

Alessandro Petacchi er udtaget til Milrams Tour-hold, men om han når at få sin starttilladelse er mere tvivlsomt.

Det var ventet, at CONI ville nå frem til en afgørelse i løbet af i aftes, men Petacchi må formentlig vente til tirsdag eller onsdag, får han får sin endelige dom.