Lars Løkke hylder John »Faxe«: Kæmpe respekt

Det er en svær situation, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som roser John »Faxe« Jensen.

John »Faxe« Jensen sammen med DBUs elitechef, Kim Hallberg, under tirsdagens pressemøde. Statsminister Lars Løkke Ramussen hylder Danmarks vikariende landstræner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jakub Kotian
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udtrykker kæmpe respekt for den midlertidige træner for landsholdet John »Faxe« Jensen på det sociale medie Twitter.

»Hans attitude, motiver og kærlighed til dansk fodbold, fremhæver han og påpeger, at det er en svær situation.«

Løkke reagerer, efter at landsholdet tirsdag har måttet sende et alternativt landshold til en træningskamp mod Slovakiet onsdag på udebane.

Det sker som følge af de igangværende forhandlinger mellem Spillerforeningen og Dansk Boldspil-Union (DBU) om en ny landsholdsaftale, der er gået i hårdknude.

Truppen, som DBU har offentliggjort på sin hjemmeside, består primært af danske fodboldspillere, der til dagligt spiller i 2. division.

De skal ledsages af den tidligere landsholdsspiller John »Faxe« Jensen og Hasse Kuhn, der udgør trænerteamet til opgøret.

DBU har tidligere meddelt, at den danske landstræner, Åge Hareide, ikke skal føre det nødopstillede landshold til kampen.

John »Faxe« Jensen har på et pressemøde på spillernes hotel i Bratislava fortalt, hvordan han har brugt flyrejsen til Slovakiet på at lære spillerne at kende.

Træneren har ikke haft indflydelse på, hvem der skal på banen for Danmark til kampen.

»Ud fra listen med spillere har jeg prøvet at forberede mig på, hvordan jeg tror, at vi kan stille op, og hvem der er de bedste spillere. Det er en meget svær situation for en træner,« siger Jensen.

Onsdag får spillerne startopstillingen at vide. Og inden kampen får træneren lov til at træne med spillerne kort.

Det er ikke første gang, at det er knaster i forhandlingerne mellem Spillerforeningen og DBU.

I 2015 og 2017 kæmpede parterne også ved forhandlingsbordet, da der skulle nye aftaler på plads.

/ritzau/