Jannik på russertoppen i jagten på Gagarin Cup

Det lykkedes ikke Jannik Hansen at vinde Stanley Cup'en, da Vancouver Canucks var i finalen i 2011, så nu går han efter Gagarin-pokalen i den russiske liga, KHL.

Fra Moskva siger CSKAs 32-årige forward til B.T.:

»CSKA tabte sidste år finalen til Ak Bars Kazan, og det vil være en skuffelse for holdet og fansene, hvis vi ikke vinder KHL-mesterskabet i år. Gagarin Cup (opkaldt efter det første menneske i rummet, red.) er det eneste, der tæller.«

Den danske wing skiftede i august til Europas mest vindende klub, legendariske CSKA Moskva, efter 13 sæsoner i Nordamerika.

Den ”Røde hærs klub”, engang nærmest identisk med Sovjetunionens suveræne landshold, topper Western Conference efter 46 runder foran SKA Sankt Petersborg og danskerklubben Jokerit med Peter Regin, Nicklas Jensen, Oliver Lauridsen og Jesper Jensen Aabo.

Jannik Hansens skifte fra vest til øst kom som det berømte lyn fra en klar himmel. Efter en ikke specielt prangende sæson i San Jose Sharks var han blevet kontaktet af Vancouver Canucks, Calgary Flames og Edmonton Oilers, men i stedet for at vente på et endeligt svar slog han til på et overraskende tilbud fra CSKA.

»Under VM i Danmark havde jeg ikke drømt om, at jeg ville havne i Rusland. Havde du nævnt KHL som næste stop, havde jeg rystet på hovedet,« siger han.

»Philip Larsen var blevet kontaktet af en med relationer til CSKA og ringede og spurgte, om han måtte give mit telefonnummer videre. Jeg var klar til at prøve noget nyt, men må indrømme, at springet blev større, end jeg havde regnet med.«

Jannik Hansens landsholdskollega Philip Larsen spiller på anden sæson med stor succes for Salavat Yulaev Ufa i Eastern Conference og er en af KHLs bedste og mest scorende backs.

Jannik Hansen er i 36 kampe noteret for seks mål og ti assists, det ene mål scoret kort før jul for øjnene af 67.770 tilskuere på fodboldstadion i Sankt Petersborg, rekordpublikum til en kamp i KHL. CSKA slog SKA Sankt Petersborg 4-1, og danskeren sluttede festen med scoring i tomt mål.

»Der er mange gode hold i KHL, hvor tempoet et ekstremt højt, men spillet er ikke så struktureret som i NHL. Det var lidt svært at vænne sig til, men nu føler jeg, det går godt, selv om jeg gerne ville have scoret nogle flere point,« siger han.

Jannik Hansen har i øjeblikket besøg af sin kone, Karen, og deres tre børn, tvillingerne Lucas og Daniel på fem og datteren Kate på to år.

»Familien er her en måned, inden de rejser tilbage til Canada. Jeg nyder, mens de er her,« siger Jannik Hansen.

Hans kontrakt gælder kun denne sæson, og hvad der derefter skal ske står hen i det uvisse.

»I den her branche må man groft sagt tage en dag ad gangen,« siger danskeren om fremtiden.

Jannik Hansen mødte sin canadiske kone, mens han spillede for AHL-klubben Manitoba Moose i Winnipeg. De har i dag et hus i Vancouver.