IOC suspenderer Brasiliens OL-komité for bestikkelsessag

Carlos Nuzman og Brasiliens Olympiske Komité er suspenderet af Den Internationale Olympiske Komité.

Dagen efter Carlos Nuzman blev arresteret i en bestikkelsessag, er han blevet midlertidigt suspenderet fra alle sine rettigheder og funktioner som medlem i Den Internationale Olympiske Komité (IOC). Fold sammen
Læs mere
Foto: BRUNO KELLY

Præsidenten for Brasiliens Olympiske Komité, Carlos Nuzman, er fredag blevet midlertidigt suspenderet fra alle sine rettigheder og funktioner som medlem i Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

Samtidig suspenderes Brasiliens Olympiske Komité på midlertidig basis.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Suspensionen kommer dog ikke til at ramme de brasilianske udøvere, som derfor fortsat kan stille til start ved vinter-OL i Pyeongchang i februar.

Suspensionen sker dagen efter, at Carlos Nuzman blev arresteret i en bestikkelsessag.

Politiet mener, at Nuzman i 2009 var med til at købe stemmer, da Rio blev tildelt OL i 2016.

Den 75-årige sportspolitiker er blevet afhørt af både fransk og brasiliansk politi.

Myndighederne mener, at Nuzman spillede en central rolle i forbindelse med en lyssky overførsel af to millioner dollar (12,5 millioner kroner) til senegaleseren Lamine Diack i bytte for stemmer.

Lamine Diack var i 2009 et yderst magtfuldt medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC). Diack var desuden præsident i Det Internationale Atletikforbund, indtil han blev fældet for korruption.

Ud over Nuzman har brasiliansk politi torsdag arresteret Leonardo Gryner, der fungerede som direktør i Rios OL-organisationskomité.

Rio havde i 2009 Chicago, Madrid og Tokyo som modkandidater, da storbyen blev valgt som vært for OL i 2016.

/ritzau/