Halvmaraton-arrangør vil have verdensrekord i København

Arrangør af Copenhagen Half Marathon ser gode chancer for en verdensrekord i Københavns gader til september.

Foto: Kasper Palsnov. Arrangør af Copenhagen Half Marathon ser gode chancer for en verdensrekord i Københavns gader til september.
Læs mere
Fold sammen

København har rammerne til en verdensrekord i halvmaraton.

Det vurderer sportschef i atletikklubben Sparta, Henrik Paulsen, forud for den tredje udgave Copenhagen Half Marathon til september.

Sportschefen arbejder på at få flere af verdens hurtigste langdistanceløbere til start i København. Planen er at lokke deltagere fra VM i London i august til den danske hovedstad.

»Det siger sig selv, at når vi går efter en verdensrekord, så er det de allerbedste løbere i verden, vi skal have fat i, og mange af de største navne stiller til start i London,« siger Henrik Paulsen i en pressemeddelelse.

Sidste års vinder af Copenhagen Half Marathon, James Mwangi Wangari fra Kenya, har meldt sin ankomst til København. Sidste år satte han løbsrekord i tiden 59 minutter og 7 sekunder.

Landsmanden Bedan Karoki Muchiri, der tidligere i år har tilbagelagt distancen på 59 minutter og 10 sekunder, løber også med i København.

Verdensrekorden blev sat for syv år siden i Lissabon og lyder på på 58 minutter og 23 sekunder. Rekorden tilhører Zersenay Tadese fra Eritrea.

I 2016 var Copenhagen Half Marathon den næsthurtigste halvmaraton i verden.

Samtidig kom hele syv deltagere under grænsen på en time, hvilket ingen andre løb på samme distance var i stand til at matche.

Copenhagen Half Marathon afvikles 17. september og arrangeres i et samarbejde mellem Sparta og Dansk Atletik Forbund.

/ritzau/