Dopingskygge over Contador

Michael Rasmussens største rival i Tour de France, Alberto Contador, er ikke ubekendt med at være under mistanke for doping.

Michael Rasmusen er ikke den eneste med doping-mistanke. Foto: Joel Saget / AFP Fold sammen
Læs mere

Det kun 24-årige stortalent på cykelhimlen, Discovery Channels Alberto Contador, der kæmper med danske Michael Rasmussen om tronen i Tour de France, har tidligere været sat i forbindelse med den store dopingsag Operación Puerto. Det skriver Ekstra Bladet tirsdag.

Alberto Contador var en del af en liste på 50 ryttere, som sidste år ikke fik lov til at stille til start i Tour de France.

Contador kørte på daværende tidspunkt for Liberty Seguros-mandskabet, som stod uden sin sportslige leder, Manolo Saiz, fordi han sad varetægtsfængslet. Saiz var under mistanke for at være en af hovedbagmændene i doping-ringen Operación Puerto, som flere store ryttere blev sat i forbindelse med.

Kort for Tour de France 2006 frigav de spanske myndigheder en liste på 50 ryttere, som Tour-ledelsen så sig nødsaget til at udelukke. Foruden Contador omfattede den også navne som Jan ullrich, Ivan Basso, Joseba Beloki og Jörg Jaksche.

Netop Jörg Jaksche, der tidligere var holdkammerat til Contador, stod i forrige måned frem og gik til bekendelse om sin rolle i Operación Puerto. Han har siden fortalt det tyske blad Der Spiegel om sit EPO-misbrug. Af de dokumenter, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, fremgår det, at A.C (Alberto Contador) skal have det samme som J.J (Jörg Jaksche).

Contadors tidligere sportsdirektør i Liberty Seguros, Manolo Saiz, blev ikke retsforfulgt af de spanske myndigheder, fordi doping i foråret 2006 ikke var strafbart. Det blev det først måneder senere.