DCU vil ikke bekræfte Rasmussen-påstande

Formanden for Danmarks Cykle Union, Tom Lund, vil ikke bekræfte Michael Rasmussens påstande om, at andre danske landsholdsryttere kører rundt med advarsler.

Cykelrytteren Michael Rasmussen sagde i sit interview med TV2 søndag, at andre danske landsholdsryttere kører rundt med advarsler. Den påstand vil Tom Lund, formand for Danmarks Cykle Union (DCU), hverken be- eller afkræfte. Han bekræfter dog, at én eller flere ryttere i Danmark har advarsler, men han ønsker ikke at oplyse, om der er tale om landsholdsryttere.

- Vi skelner ikke mellem landsholdsryttere og andre ryttere. Det er fortrolige oplysninger, men jeg kan sige, at vi behandler alle ryttere ens, uanset om de hedder Michael Rasmussen eller noget andet. Michaels advarsler kom kun frem, fordi han gik ud og kommenterede det selv. Så bliver vi spurgt, om det er rigtigt, og så vil vi ikke lyve, siger Tom Lund.

- Når Michael Rasmussen siger, at der er landsholdsryttere iblandt, så kaster det vel en mistanke på dem?

- Jeg ved ikke, hvor han har det fra. Den eller de ryttere, der har advarsler, har fået samme besked som Michael Rasmussen, nemlig at vi ser alvorligt på advarsler, siger Tom Lund.

/ritzau/