DBU enig med klubberne: Disse spillere kan tage til OL

DBU og Divisionsforeningen har lavet en aftale om, hvilke spillere Niels Frederiksen kan udtage til OL i Rio.

Læs mere
Fold sammen

København: Dansk Boldspil-Union (DBU) og Divisionsforeningen er blevet enige om en række kriterier i forhold til udtagelsen af spillere til OL-truppen til sommer.

Det meddeler DBU på unionens hjemmeside.

Med andre ord kan ungdomslandstræner Niels Frederiksen begynde at skrive små gule ønskesedler med navne på, hvem han helst vil have med til Rio, hvor Danmark skal op mod Brasilien, Irak og Sydafrika i den olympiske turnering i august.

Idet OL-turneringen ikke er en del af Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) officielle kampkalender er klubberne ikke forpligtet til at frigive spillerne, men det har de danske klubber så alligevel forpligtet sig til i et vist omgang i aftalen med DBU.

De danske superligaklubber vil nemlig gerne stille spillere til rådighed, selv om OL-turneringen kolliderer med de første tre runder i næste sæsons superliga og de afgørende kvalifikationskampe til Champions League såvel som Europa League.

DBU og Divisionsforeningens er blevet enige om følgende krav og undtagelser:

- Alle klubber er forpligtet til at stille to spillere til rådighed

- At det ikke omfatter klubbernes førstemålmænd

- At hver klub kan vælge én spiller, der ikke står til rådighed

- At DBU ikke udtager spillere fra de fire klubber, der spiller europæiske kampe

- Det er rigtigt glædeligt, at klubberne er med på en fælles aftale om at frigive spillere, selv om de ikke er forpligtet til det. Vi ved, at flere andre lande har lignende udfordringer uden at kunne nå enighed, siger DBU-elitechef Kim Hallberg.

Landstræner Niels Frederiksen ser frem til dialogen med de danske klubber, selv om der altså vil være en række spillere i topklubberne, han er nødt til at se bort fra.

- Enhver landstræner vil helst kunne udtage frit blandt alle spillere, men jeg har fuld forståelse for klubbernes udfordringer og vigtige kampe.

- Nu vil jeg gå i dialog med klubberne og se, om vi kan blive enige om flere spillere end dem, de er forpligtet til at stille til rådighed, siger han.

Sidste runde i Superligaen spilles 29. maj. Senest her ved Niels Frederiksen, hvilke fire klubbers spillere, han ikke kan udtage på grund af europæiske kampe.

Der er også en række spillere i udlandet, der er i spil til OL. Spørgsmålet er så, om deres respektive klubber vil frigive spillerne til legene i Brasilien.

Niels Frederiksen skal udtage et hold bestående af U23-spillere tilsat tre profiler, hvor alderen er uden betydning.

OL-turneringen begynder 3. august.

/ritzau/