Danske Spil har overset mulig matchfixing

To fodboldkampe fra 2013 undersøges for matchfixing på grund af mistanke om aftalt spil. Det er bekymrende, at Danske Spil ikke dengang opdagede de usædvanlige spilmønstre, siger Danmarks Idrætsforbund.

Statens bookmaker, Danske Spil, har i to tilfælde overset faresignaler om mulig matchfixing. Det skriver Politiken.

Det er kommet frem, efter at Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Boldspil-Union (DBU) har offentliggjort, at de undersøger mistænkelige spilmønstre i to fodboldkampe med 2. divisionsklubben Varde i 2013. DIF og DBU har mistanke om, at der har været tale om aftalt spil.

Det er bekymrende, at Danske Spil ikke dengang opdagede de udsædvanlige mønstre, mener Jesper Frigast Larsen, der er leder af DIF’s matchfixingsekretariat.

»Det er problematisk, fordi den her overvågning er et afgørende redskab for, at vi kan få kendskab til mulige sager om matchfixing. Mistænkelige spilmønstre er matchfixingens dopingprøver,« siger han til Politiken.

Sagen drejer sig om to kampe fra juni 2013. I to af sæsonens sidste kampe tabte Varde først 4-1 på hjemmebane til lokalrivalerne fra Ringkøbing og bagefter 6-0 mod Middelfart. Varde rykkede derefter ned fra 2. division, og ifølge Politikens oplysninger blev der på begge kampe spillet mindst 55.000 kroner på nederlag til Varde.

Danske Spil har ifølge Politiken ikke ønsket at lade sig interviewe, men kommunikationschef Thomas Rørsig skriver i en mail til avisen:

»Vi bliver hele tiden klogere – og systemerne bliver bedre.«