Formand om matchfixingrygte: »Jeg vil ikke røre de drenge med en ildtang«

Dansk fodbold er i dag blevet ramt af endnu et rygte om matchfixing. Denne gang er det to 2. divisions-kampe spillet af Varde, der skal granskes af DBU og DIF.

Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Formanden for Varde IF er oprevet over, at rygter om matchfixing nu rammer hans klub. Danmarks Idrætsforening (DIF) har i samarbejde med Dansk Boldpil-Union (DBU) besluttet at starte en undersøgelse af to specifikke kampe spillet i sommeren 2013 i 2. division.

Varde IFs bestyrelsesformand Henrik Jessen er oprørt. Og er der hold i rygterne, er meldingen klar:

»De drenge vil jeg ikke røre med en ildtang,« siger Varde IF Elites bestyrelsesformand Henrik Jessen.

Det er dagbladet Politiken, der i dag kunne skrive, at Varde IF skal granskes for mulig matchfixing.

Danske Spil har afleveret en rapport til DBU, der beskriver, at der rigtignok var usædvanlige spillemønstre i to kampe. Det drejer sig om antallet af kroner, der er spillet og måden, pengene er spillet på, forklarer Danske Spils pressechef Thomas Rørsig til Berlingske.

Den første kamp var 8. juni, da Varde mødte Ringkøbing. Varde tabte 4-1 på hjemmebane. Seks dage senere tabte Varde ligeledes 6-0 mod Middelfart. Og ifølge Politikens oplysninger har to daværende spillere ikke kunne dy sig for at fortælle, at de havde spillet penge på, at de ville tabe med vilje.

Men selv om de to kampe er spillet for halvandet år siden, har Henrik Jessen kun hørt rygterne gennem pressen. Han har aldrig hørt det omtalt internt i klubben. Desuden understreger han, at det ikke har noget med den nuværende trup at gøre.

»Det er slet ikke de samme spillere, vi har i klubben i dag. Vi har skiftet hele holdet ud siden da. Som jeg har sagt til dig før, så har jeg ikke hørt om sagen, før journalisterne begyndte at rode i det.«

Henrik Jessen siger også, at han ikke er bekendt med navnene på de tre personer. Men han er irriteret over rygterne.

»Vi har sagt det til dem, at det er strafbart. Det fortæller vi dem løbende. Men vi har med unge mennesker at gøre, og vi kan ikke holde styr på alt, hvad de render og laver. Det er ikke professionel fodbold, vi bedriver. Det er amatører. Og det er de i hvert fald, hvis de gør sådan noget: Så er de ikke andet end en flok amatører,« siger han.

Både DIF og DBU ser med stort alvor på sagen, fortæller de.

Også anklagemyndigheden har de senere år været involveret i en større undersøgelse af matchfixing i dansk fodbold. I marts skal to tiltalte personer for retten i København for sammen med fem andre - heriblandt fire fodboldspillere - at have arrangeret og spillet på udfaldet af to 1. divisionskampe i Hvidovre i 2010. De fem andre personer er sigtede i sagen.