Dansk milliardær bag Kevin Magnussen

Kevin Magnussen i McLaren Mercedes-bilen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske tøjkoncern Bestseller, der blandt andet laver mærkerne Jack & Jones og Vero Moda, sørgede for at Kevin Magnussen fast-trackede sig frem til Formel 1.

Ingen vil nævne præcise beløb, men flere eksperter, BT har talt med, vurderer at Bestseller har investeret mellem 30 og 40 millioner kroner i unge Magnussens karriere. Alligevel kunne Jack & Jones, der har været på siden af Kevin Magnussen-biler i formel 3 og Renault World Series, ikke følge danskeren ind i Formel 1.

-McLaren har i mange år arbejdet sammen med Hugo Boss, og en teampartner har prioritet frem for en personlig sponsor, har Magnussens manager, Dorte Riis, tidligere udtalt til BT.

Det var derfor overraskende, at Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen dukkede op i McLaren-pitten ved Magnussens debut for teamet i Australien for tre uger siden. Men det viste sig, at den danske milliardær trods Bestseller-kollisionen med Hugo Boss alligevel er blevet sponsor for McLaren: Asos, der er Storbritaniens største onlinemodebutik med over 4.000 ansatte, har i år deres navn på McLaren-bilernes bagvinge.

Firmaet blev grundlagt i 2000, og navnet er en forkortelse af ' As Soon on Screen'. Anders Holch Povlsen er storaktionær i Asos, og Bestseller leverer til firmaet. Dagbladet Børsen anslog allerede i 2012, at Holch Povlsen havde tjent mere end to milliarder kroner på sin investering i Asos.

-Vi diskuterer ikke vores sponsoraftaler med pressen, men jo, der er danske interesser i Asos, siger McLarens kommunikationschef, Matt Bishop til BT.

Det amerikanske finansmagasin Forbes offentliggjorde i går den årlige liste over verdens rigeste, og her optrådte Anders Holch Povlsen med en formue på 5,2 milliarder dollar på en samlet 284.-plads.

Holch Povlsen er dermed rigere end Formel 1-bagmand Bernie Ecclestone, der besætter en beskeden 369.-plads med en samlet formue på 4,2 milliarder dollar.

FAKTA: DANSKE SPONSORER I FORMEL 1

BANG & OLUFSEN: Var i 1974 hovedsponsor for Surteesteamet. Aftalen var dog primært indgået af firmaets belgiske importør. GALLERIE

BIRCH: Danmarks ældste gallari for moderne kunst støttede i 1976 Jac Nellemanns forsøg på at kvalifi-cere sig til det svenske grandprix.

TOLERANCE: Da fælgfabrikken Fondmetal for en kort bemærkning havde sit eget Formel-team, fik den danske importør Tolerance A/ S et mærke på bilen til Ungarns Grand Prix 1999.

INVESTATE: Ejendomsselskabet var sponsor, da Jordan-Midland i 2005 indsatte Nicolas Kiesa under fredags-træningen i syv grandprixer.

SAXO BANK: Er i år såkaldt ' Business Partner' for Lotus. Samarbejdet sigter mod at sikre Marco Sørensen en plads i teamet i 2015.

ASOS: Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen er storaktionær i det britiske internetfirma, der i år er sponsor for McLaren.