Danmarks møder Irland og Wales i Nations League

Fodboldlandsholdet skal møde Irland og Wales i Nations League, der kan kaste en plads ved EM i 2020 af sig.

Lykkes det ikke at kvalificere sig til EM igennem den velkendte kvalifikationsturnering i 2019, kan man komme til EM via Nations League. Fold sammen
Læs mere
Foto: PHILIPPE DESMAZES

Åge Hareide og hans danske fodboldtropper skal møde Irland og Wales, når det til efteråret går løs i den nye landsholdsturnering Nations League.

Det blev en realitet ved onsdagens lodtrækning i Lausanne.

Danmark var i det næstbedste lag - League B - i pot 3 med Nordirland, Tjekkiet og Tyrkiet, som man derfor ikke kunne trække.

Fra pot 1 kunne Danmark trække Østrig, Wales, Rusland og Slovakiet, og det blev altså Wales.

Sverige, Ukraine, Irland og Bosnien-Hercegovina var mulighederne fra pot 2, og her blev Irland trukket op til danskerne.

Turneringen, der er lanceret for at afskaffe betydningsløse testkampe, har biletter til EM i 2020 på spil. Der er fire EM-billetter til 2020 på spil i Nations League. EM i 2020 har blandt andre har Danmark som vært.

Lykkes det ikke at kvalificere sig til EM igennem den velkendte kvalifikationsturnering i 2019, kan man komme til EM via Nations League.

Der vil være op- og nedrykning fra de fire lag, hver gang en Nations League-turnering er afviklet.

Gruppevinderne rykker op - bortset fra det bedste lag, hvor man ikke kan komme længere op - mens nationerne, der slutter sidst i grupperne, rykker ned, bortset fra det laveste niveau.