Danmark sikrede sikker sejr i svær EM-kvalkamp

På papiret var det en svær kamp. Stærk modstander, vanskelig udebane og et hold, der vakte respekt trods en 18. plads ved VM i Qatar.

Realiteternes verden viste sig heldigvis mere nådig set med danske øjne, da Mikkel Hansen og kompagni uden problemer kørte en knusende sikker 36-26-sejr i hus mod Hviderusland.

De danske håndboldherrer sad på begivenhederne fra første minut og øgede støt og roligt føringen til noget, der halvvejs lignede en afgørelse.

Den slags skal man være varsom med at tro på i håndboldens lunefulde omskiftelighed, men med fuld fokus og klinisk kvikt kontraspil kom den danske gevinst aldrig i farezonen.

Med Mikkel Hansen og Casper U. Mortensen som lysende profiler var der den formodede klasseforskel på de to mandskaber, og Danmark kunne gå fra banen med en cementering af førerpositionen i EM-kvalifikationsgruppen, hvor der nu er seks point - maksimum - på kontoen for tre kampe.

Danmarks islandske landstræner Gudmundur Gudmundsson valgte kampen igennem at lade kernetropperne stå for opgaven.

Det betød ingen eller meget lidt spilletid for navne som Nøddesbo, Spellerberg, Green, Wiesmark og Hundstrup, der måtte varme bænk for at pleje de rød-hvide særinteresser i Minsk, indtil sejren var ufravigeligt i hus. Mere end 50 minutter var der spillet, før Gudmundur Gudmundsson vovede lidt af fåreskindspelsen.

Den danske verdensstjerne Mikkel Hansen lyste op og det var da også PSG-profilen, der som den første udlagde teksten overfor TV2s reporter.

»Nåhmen, vi løste opgaven godt og lykkedes med alle faser af spillet,« lød det fra en tydeligt tilfreds Mikkel Hansen, der var en stor oplevelse og iscensætter på et veloplagt dansk hold.Op til kampen mod et hviderussiske hold uden stregspillerstjernenavnet Babichev havde det danske landshold udtrykt bekymring over kondensvand på gulvet i den store hal, der normalt bruges til ishockey, men frygten for en gedigen glidebane og en rutschetur væk fra førstepladsen viste sig at være ubegrundet.

Danmark møder lørdag Hviderusland i returkampen i Aarhus og kan definitivt sikre sig EM-deltagelse.