Cykelstjerne: Sovepiller fik mig til at tage kokain

Katusha-rytteren Luca Paolini indrømmer, at han med rette blev smidt ud at Tour de France for brug af kokain.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skabte store overskrifter, da den italienske cykelstjerne Luca Paolini i sommer blev smidt ud af Tour de France for brug af kokain.

Den 38-årige Katusha-rytter nægtede dengang, at sagen havde noget som helst på sig, men et halvt år senere indrømmer Paolini.

Til sportsavisen Gazzetta dello Sport forklarer italieneren, at han var blevet afhængig af sovemedicin efter sin brors død i 2004. Kokainen hjalp ham ud af det overdrevne forbrug af sovepiller.

- Jeg var blevet en slave af sovepiller. Det var meget skidt, siger Luca Paolini ifølge cyclingnews.com til Gazzetta dello Sport.

- Jeg tænkte ikke på det sportslige aspekt, men blev genfødt som menneske.

- Jeg ved ikke, om jeg ville gøre det igen, men kokain fik mig til at åbne øjnene og indse, hvordan det var at være afhængig af sovepiller, forklarer han.

Luca Paolini blev straks suspenderet, og det er endnu ikke afgjort, om der venter en karantæne. I så fald risikerer karrieren at være forbi.

- Takket være kokainepisoden er jeg blevet et menneske igen. Jeg har fået mit liv tilbage. Hvis dette er prisen for at have det godt som menneske, så er jeg mere end villig til at acceptere det.

- Jeg tager det fulde ansvar, og jeg søger ikke efter undskyldninger. Jeg fortæller min historie, så andre ikke begår samme fejl, siger italieneren.

Han forklarer, at sovemedicinen sløvede ham så meget, at det var uundgåeligt for ham at tage kokain.

- Jeg gjorde det uden at tænke over det. Jeg var alene den aften, da jeg tog kokain. Det var i en periode, hvor jeg trænede for mig selv selv i bjergene over to uger i midten af juni før Touren.

- Jeg kan ikke tilgive mig selv. Jeg er en mand, en far og en kendt sportsmand, og jeg burde være et godt eksempel. Jeg svigtede en generation, der troede på mig, og det gør ondt, siger Paolini.

Den positive dopingprøve blev offentliggjort den 10. juli, efter at en dopingkontrol på 4. etape havde vist spor af kokain.

/ritzau/