Chok ved EM: Dansk stjerne opereret i hjernen

OL-sølvvinderen Carsten Mogensen er blevet opereret for en udposning på en blodåre i hjernen.

Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kazan: Den danske badmintonstjerne Carsten Mogensen er blevet opereret i hjernen, efter at han torsdag eftermiddag faldt om på sit hotelværelse under hold-EM i den russiske by Kazan.

Mogensen, der sammen med Mathias Boe vandt OL-sølv i herredouble for fire år siden, fik på hospitalet konstateret en såkaldt aneurisme i hjernen.

- Det vil sige en slags udposning på en blodåre, og det er tilsyneladende noget, han er født med. Den er så bristet, så der er løbet blod ud i hjernen.

- Det er det, der har forårsaget, at han faldt om, og at han havde en fantastisk hovedpine, siger sportschef i Badminton Danmark, Finn Trærup, til TV 2 Sport.

Carsten Mogensen besvimede, da han skulle gøre sig klar til torsdagens kamp mod Finland.

Han kom på benene og fik bevæget sig over i et andet værelse, hvor Mathias Boe straks konstaterede, at der var noget alvorligt galt med doublemakkeren, skriver Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

Efter de indledende undersøgelser på et lokalt sygehus blev Mogensen overflyttet til et hospital med ekspertise i hjernesygdomme, og i samråd med læger i Danmark blev det besluttet at operere.

- Jeg så ham efter operationen, og hans tilstand var bedre, men det er stadig for tidligt at sige, at alt er okay, for han skal igennem undersøgelser i de næste dage, skriver Mathias Boe på Twitter.

Det danske landshold har besluttet at gennemføre lørdagens EM-semifinale mod Tyskland, selv om stemningen beskrives som trykket.

- Enhver kan jo se sig selv i den situation, og det er jo ikke noget, man ønsker for nogen som helst.

- Men vi har opfordret spillerne til at snakke lidt med hinanden, og vi kan jo i princippet ikke hjælpe Carsten ud over det, vi har gjort ved at hjælpe med at få hans familie herover, siger Finn Trærup.

/ritzau/