Brøndby er forberedt på islandsk EM-gejst i sæsondebut

Islands EM-succes kan være inspiration for Valur i Europa League-kampen mod Brøndby torsdag aften.

Jonas Borring kan få Brøndby-debut mod Valur torsdag. Scanpix/Anders Kjærbye Fold sammen
Læs mere

Reykjavik. Det islandske landshold er sommerens internationale fodboldhit efter præstationerne ved EM, og spillerne i Brøndby er advaret om, at landsholdets succes kan smitte af på de islandske klubber.

Brøndby støder torsdag aften ind i den islandske pokalvinder, Valur, i første kvalifikationsrunde til Europa League, og danskerne er forberedt på en besværlig udekamp mod en fysisk stærk modstander.

- Man kan se, hvad de har på deres landshold, og hvilken succes de har haft under EM, og det bliver det samme, de kommer med mod os, siger Brøndby-debutanten Jonas Borring til klubbens hjemmeside.

- Det bliver uden tvivl en svær kamp, for de kommer frem og vil give den 100 procent i duellerne, så vi skal være klar, siger han.

Også en anden ny Brøndby-mand - den tyske forsvarer Benedikt Röcker - er forberedt på en vanskelig opgave.

- Det bliver en fysisk kamp mod en svær modstander, så vi skal være på 100 procent, når vi træder ind på banen. Men det er en kamp, som vi glæder os til, siger den tidligere Greuther Fürth-stopper.

- Vi starter jo ude, så det ville være perfekt, hvis vi kan få scoret og holdet nullet selv. Vi skal være taktisk kloge, men vi skal helst have scoret minimum én gang.

Valur, der holder til i Reykjavik og har tre danske spillere i truppen, er ikke kommet imponerende fra start i den islandske sæson og er efter ni kampe placeret midt i rækken på en syvendeplads.

Men internationalt kan holdet få et boost af begivenhederne i Frankrig, advarer Jonas Borring.

- Det er et lille land, men de støtter hinanden i tykt og tyndt, og er der nogen, der har sportslig succes, så smitter det af på alle sammen. Det er fantastisk at se, siger Borring.

Kampen begynder torsdag aften klokken 23 dansk tid.

/ritzau/