Bjarne Riis dropper Touren

Bjarne Riis vil ikke følge sit CSC-hold under Tour de France som sportsdirektør. Riis siger i en pressemeddelelse, at han kun vil pleje sponsorer.

Bjarne Riis har igennem længere tid ikke været ønsket under årets udgave af Tour de France. Torsdag valgte Team CSC's holdejer at drage konsekvensen og meddelte, at han ikke vil følge de kommende tre ugers strabadser på de franske landeveje.

- Den seneste tid har tæret hårdt på mig privat, og jeg må ærligt erkende, at jeg ikke længere har kræfterne til at tage et tre uger langt og hektisk Tour de France. Derfor vil jeg ikke være til stede under Tour'en ud over de opgaver, jeg har i forhold til mine sponsorer, siger Bjarne Riis i en pressemeddelelse.

Tour de France's løbsdirektør, Christian Prudhomme, meddelte efter danskerens dopingindrømmelse for en måned siden, at Riis tilstedeværelse ikke længere er ønsket under det franske etapeløb. Og tonen blev ikke mildere, da Jörg Jaksche forleden kunne berette, at den danske holdejer også havde været fuld bevidst om tyskerens dopingmisbrug, da han i 2004 kørte for Team CSC.

/ritzau/