Cecilie Stenspil får fornem pris

I dag gik Ove Sprogøe Prisen til skuespilleren Cecilie Stenspil, der blandt andet er kendt fra »Livvagterne«.

Cecilie Stenspil modtog i dag Ove Sprogøe Prisen for stærke præstationer i »My Fair Lady« på Det Kongelige Teater og »Breaking The Waves« på Folketeatret.dk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Salling
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Jeg blev meget glad og kneb en tåre, da jeg blev ringet op og fik det at vide, siger Cecilie Stenspil om det tidspunkt hun fik at vide, at hun skulle modtage Ove Sprogøe Prisen 2010.

I dag, hvor Ove Sprogøe var blevet 91 år, hvis den folkekære skuespiller stadig havde været i live, fik Cecilie Stenspil så overrakt prisen på 30.000 kroner. Prisen gives til en yngre skuespiller eller skuespillerinde for én eller flere usædvanlige præstationer på teatret, tv eller film i året, der er gået.

Årets vinder fik for alvor en plads i danskernes bevidsthed, da hun i 2009 havde en af hovedrollerne i DRs dramaserie »Livvagterne«.

Læs Portræt: Livvagten

Ove Sprogøe havde stil

I 2010 har Cecilie Stenspil dog mest markeret sig på de skrå brædder med hovedroller i »My Fair Lady« på Det Kongelige Teater og »Breaking The Waves« på Folketeatret.dk. I begge roller høstede Cecilie Stenspil stor ros for sine præstationer.

Alligevel kom tildelingen af Ove Sprogøe Prisen bag på hende.

- Jeg blev meget overrasket. Det er altid dejligt at blive anerkendt, for det man laver, men fordi det er lige netop Ove Sprogøes pris, er det meget overvældende, siger Cecilie Stenspil og fortsætter:

- Jeg tror mange skuespillere ser op til ham, fordi han formåede at være folkeeje, samtidig med at han bevarede sit privatliv ved siden af. Han havde jo stil.

Meget flot - Meget bevægende

Ove Sprogøe Prisen afslutter et stort år for Cecilie Stenspil, der næsten har succes med alt, hvad hun laver for tiden. I 2009 vandt hun en Emmy med sin første TV-serie »Livvagterne«, og i 2010 får hun altså roser for sine teaterpræstationer.
 
Berlingske Tidendes teaterredaktør Jakob Steen Olsen skrev blandt andet om hendes præstation som Bess i »Breaking The Waves«:

- Cecilie Stenspils naive og ejegode Bess er alt, hvad hun skal være. Stenspil er i fuld kontrol over sine virkemidler, men samtidig besjælet med en fundamental, hudløs klarhed, en lige linje til den uskyldsrene enfold, figuren skal spilles med. Det er meget, meget flot. Og meget, meget bevægende.

Læs anmeldelsen: Størst af alt er kærligheden

Om Cecilie Stenspils fortolkning af Eliza i »My Fair Lady«, skrev Jakob Steen Olsen, at hun er

»en rigtigt dejlig, ligefrem og kønt syngende Eliza«.

Læs anmeldelsen: Elizas store aften

Tidligere har Niels Ellegaard, Nikolaj Kopernikus, Lene Maria Christensen og Signe Egholm Olsen modtaget Ove Sprogøe Prisen.

Prisen gives sædvanligvis til en yngre skuespiller eller skuespillerinde for en usædvanlig indsats på tv, film eller teatret.

Gregers Dirckinck-Holmfeld, der overrakte prisen, kaldte i sin tale Cecilie Stenspil for "omstillingsparat, enormt sød og skøn, og et af de største unge talenter, vi har i disse år."