Unge danske piger indgår hemmelige islam-ægteskaber

Nye sager viser, at hemmelige islamiske vielser af piger ned til 14 år kan være mere udbredt, end myndighederne aner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To danske piger fra Kokkedal har i årevis båret på en stor hemmelighed: Bag deres forældres ryg lod de sig vie til islam, skønt de langt fra var myndige. Den ene pige var bare 14 år på tidspunktet for vielsen og dermed under den seksuelle lavalder. Den anden pige var 16 år.

Ifølge den dengang 14-årige pige, som i dag er fyldt 18 år og nu fortæller sin historie i Berlingske, var de en flok på fem veninder, som i det skjulte giftede sig med deres muslimske kærester.

»Man kunne lære de muslimske drenge at kende i skolen, hygge sig og have det sjovt i starten, men efter cirka seks måneder skulle man forloves, hvis man ville være kærester. Bagefter skulle man giftes. Sådan var det bare,« fortæller pigen.

LÆS OGSÅ: Andre artikler i serien om teenage-brude

Ifølge hende endte ægteskabet med massiv social kontrol, vold og en politianmeldelse af manden.

Først da hun i begyndelsen af året læste en af artiklerne i Berlingskes serie om danske teenagebrude, gik hun til bekendelse over for sin mor, som kontaktede avisen, fordi hun ikke anede sine levende råd.

Det er yderst sjældent, at sagerne kommer til myndighedernes kendskab, fordi pigerne værner om deres hemmelighed og ikke engang indvier deres egne forældre.

I den ene af sagerne fra Kokkedal valgte Fredensborg Kommune dog at stille en støtte- og kontaktperson til rådighed.

Heller ikke i Helsingør Kommune er problemet ukendt, fortæller Lasse Binderup, funktionsleder i Center for Børn, Unge og Familie:

»Men jo mere virak, der kommer omkring det, desto flere vil der komme ud af busken. Jeg tror, omfanget er langt større, end vi hidtil kender til,« siger han.

Integrationsminister Søren Pind (V) kalder historien fra Kokkedal »rædselsfuld« og taler om »en ubegribelig berøringsangst« i kommunerne: »Det er et problem. Og det er også et problem, vi bliver nødt til at adressere,« siger Søren Pind.

Med de to sager fra Kokkedal har Berlingske indtil videre dokumenteret fem sager om danske teenagebrude.