Udenrigsministeriet afviser amerikansk terroranklage

Amerikanske efterretningskilder udråber Danmark til transitland for pakistanske terrorister. Udenrigsministeriet afviser anklagen.

Udenrigsministeriet er uforstående overfor amerikanske oplysninger om, at Danmark fungerer som transitland for pakistanske medlemmer af al-Qaeda. Det amerikanske nyhedsbureau Associated Press (AP) skriver torsdag, at amerikanske efterretningskilder mener, at al-Qaeda har

genetableret sin infrastruktur i grænseområdet mellem Pakistan og Afghanistan - og at organisationen vil bruge Europa som smutvej til angreb på USA.

Ifølge nyhedsbureauet fremhæves Danmark, Storbritannien, Tyskland og Holland i en endnu ikke offentliggjort ny trusselsvurdering som fire lande, der har særlige aftaler med Pakistan, som gør det lettere for deres statsborgere at rejse ind i det muslimske land. Samtidig kan netop de fire landes statsborgere rejse ind i USA uden visum.

Men Lars Thuesen, der er chef for Udenrigsministeriets Borgerservice, kan imidlertid ikke genkende oplysningerne i den amerikanske artikel.

- Der er et eller andet som ikke hænger sammen: Danmark har ikke nogen aftale med Pakistan, og danskere skal have visum for at komme til landet. Jeg kan ikke forestille mig, at det er lettere for en dansker at komme til Pakistan end en amerikaner, siger Lars Thuesen.

/ritzau/