Trafikselskaber hæver prisen markant for at køre uden billet

En række trafikselskaber hæver afgiften for at køre uden billet i offentlig transport med 33 procent.

En række trafikselskaber hæver bøden for at køre uden billet med 33 procent. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fremover bliver det endnu dyrere at køre i offentlig transport uden billet.

Hvis en bøde på 750 kroner ikke er incitament nok til at købe en billet, skal du følge godt med nu: Kontrolafgiften bliver nemlig 33 procent dyrere. Det skriver DR.

Movia, der kører bus og tog på Sjælland, hæver kontrolafgiften 1. oktober, mens det hos Midttrafik, Fynbus og Nordjyllands Trafikselskab sker 1. september. Hos Arriva er det allerede sket.

Movias ressourcedirektør, Eskil Thuesen, forklarer til DR, at det sker, fordi kontrolafgiften ikke er hævet siden 2011, mens både billetpriser og lønninger er steget siden – og der skal være sammenhæng mellem priserne på billetter og kontrolafgifter, lyder det.

Ifølge DR vækker det undren hos Forbrugerrådet Tænk, der ikke forstår, at man hæver afgiften med 33 procent på en gang. Også Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, mener, at stigningen er voldsom.

»Vi befinder os i en postcoronatid. Vi kæmper for at få passagererne tilbage i den kollektive trafik, og selvom de selvfølgelig ikke skal tilbage for at køre gratis, så synes jeg, at det er et underligt signal at sende. 750 kroner er da højt nok i forvejen,« siger han til DR.