Tillidsfolk på TV 2 indkalder til møde efter uro over #metoo-sager

En stor del af medarbejderstaben på TV 2 er stærkt utilfredse med, at en dokumentar om sexisme – der i stor stil handler om sager fra TV 2 selv – er blevet skrottet. Nu indkalder tillidsfolkene til medarbejdermøde.

En stor gruppe medarbejdere på TV 2 er utilfredse med, at tv-stationen har droppet en dokumentar om sexisme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ifølge tillidsfolkene på TV 2 er medarbejdergruppen delt i spørgsmålet om, hvorvidt en stærkt omtalt dokumentar bør bringes. Det skriver mediet selv.

Tillidsfolkene har nu indkaldt til medarbejdermøde, fordi mange medarbejdere er fortørnede over ledelsens beslutning om at skrotte dokumentaren om #metoo-sager, hvor det for nylig stod klart, at størstedelen af sagerne, var sager, der var foregået på TV 2.

»Der er en stor del af medarbejdergruppen, som er vrede og skuffede, og det er vigtigt, at de føler sig hørt,« siger hovedtillidsmand på TV 2 Lennart Sten.

I løbet af cirka 12 timer skrev 155 ud af 650 medarbejdere fra TV 2s nyhedsafdeling under på et fælles brev, hvor de ytrer deres utilfredshed. TV 2 skriver, at det imidlertid ikke var alle medarbejdere, der fik mulighed for at skrive under, inden brevet blev sendt ud.

Medarbejderne er blandt andet utilfredse med, at TV 2s nyhedschef, Jacob Kwon, onsdag forklarede den droppede dokumentar med, at dokumentaren kom til at handle om TV 2, og at TV 2 er ikke de rigtige til at undersøge sig selv.

Til Berlingske sagde Jacob Kwon onsdag, at det massive fokus på sager fra TV 2 ville skade kanalens troværdighed. Det er medunderskriverne af brevet imidlertid ikke enig i.

»Vi mener tværtimod, at det skader TV 2s troværdighed, at vi ikke kan publicere samfundsrelevante og kritiske historier, som omhandler vores fælles arbejdsplads,« lød det i den interne e-mail.

Jacob Kwon sagde onsdag:

»Vi mener ikke, at vi kan undersøge os selv i en dokumentar. Vi mener ikke, det er troværdigt. At vi har kolleger, som skal undersøge hinanden. Vores vurdering er, at dokumentaren vil opfattes som et partsindlæg. Mange vil mene, at vi vil være for hårde eller skånsomme mod de deltagende. Det er min vurdering, at vores troværdighed ikke kan holde til det.«

Dokumentaren ville efter alt at dømme bringe flere sager fra medieverdenen, heriblandt sager, der tidligere har været fremme. Men også kilder, der indtil videre ikke har stået offentligt frem, havde sagt ja til at deltage i den nu skrinlagte dokumentar.

Medarbejdermødet finder sted fredag klokken 12.15.