Ti sigtet for menneskesmugling på Lolland og Falster

En række personer på Lolland og Falster - udlændinge såvel som danskere - er i løbet af den seneste halvanden uge blev anholdt og sigtet for menneskesmugling, oplyser politiet.

RB PLUS Løkke søger europæisk svar i asylkrise.Se Ritzau 7/9 2015 20.42.- - Løkke søger europæisk svar i asylkrise. Politikerne er i vildrede om, hvordan Danmark skal håndtere flygtningesituationen. Omkring 800 personer krydsede på et døgn den danske grænse for at søge asyl. / En stor gruppe flygtninge og migranter, der mandag efter klokken 10 ankom til Rødby på Lolland, er mandag den 7. september 2015 begyndt at gå mod nord - angiveligt med et ønske om at søge asyl i Sverige. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Siden 6. september har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sigtet ti personer for menneskesmugling. To af sigtelserne er sket inden for det seneste døgn, oplyser politiinspektør Kim Kliver tirsdag.

»Vi har i den forløbne periode sigtet en række personer for menneskesmugling. Det er såvel udlændinge som herboende danskere, der er sigtet. Og det er stadig vigtigt at understrege, at det er ulovligt at fragte udlændinge uden gyldigt rejse-ID ind eller gennem landet,« siger han i en pressemeddelelse.

I samme periode har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi anholdt 32 udlændinge med henblik på hjemsendelse. 25 af dem er allerede blevet sendt hjem.

Samtidig har politiet det seneste døgn kontrolleret 50 køretøjer, hvoraf to kørte ulovligt med udlændinge.

»Vi fortsætter arbejdet med at normalisere vores kontrolindsats ved færgehavnene, og vi får stadig assistance fra andre politikredse,« siger Kim Kliver.

Ifølge Rigspolitiet er der siden 6. september kommet mindst 5.800 flygtninge og migranter til Danmark. Tallet kan dog være markant højere, erkender politiet, der baserer tallet på skøn og observationer.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) rejser torsdag til Bruxelles for at holde møder med formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk, formanden for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, og den danske kommissær, Margrethe Vestager. Her skal de blandt andet diskutere den aktuelle flygtninge- og immigrationssituation i Europa.