Politiet har sigtet 46 personer for menneskesmugling

Siden flygtningestrømmen for alvor begyndte at påvirke Danmark i begyndelsen af september, er 46 personer blevet sigtet for menneskesmugling.

De mange flygtninge og migranter, der kom med tog fra Tyskland, blev i mange tilfælde hjulpet videre til Sverige af danskere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Det er ulovligt at transportere flygtninge eller migranter, der opholder sig ulovligt i Danmark, videre til Sverige. Alligevel har flere danskere de seneste uger bevidst brudt loven, når de har hjulpet flygtninge videre til Sverige. Siden Danmark for alvor blev påvirket af flygtningestrømmen, har Rigspolitiet sigtet 46 personer for menneskesmugling, skriver Avisen.dk.

Siden 6. september er 30 personer sigtet for menneskesmugling efter udlændingelovens bestemmelser, og 16 personer er sigtet efter straffeloven, oplyser Rigspolitiets kommunikationsrådgiver Thomas Kristensen til Avisen.dk.

Den største gruppe har højest sandsynligt hjulpet flygtninge og migranter til Sverige, uden det har været organiseret, og uden meningen har været at tjene penge.

»Det er på det amatøragtige niveau, hvor folk gør det ud fra civil ulydighed, og hvor det gode hjerte løber af med dem,« siger Thomas Kristensen.

Efter udlændingeloven kan de straffes med bøde eller med op til to års fængsel.

De 16, som er sigtet efter straffeloven, kan dog risikere op til otte års fængsel, fordi der er tale om menneskesmugling af alvorligere karakter, hvor målet har været at tjene penge.