Stigning i antallet af familiesammenføringer

Der er på de første fem måneder af 2015 givet lige så mange tilladelser til familiesammenføring af ægtefæller som for hele 2014.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Antallet af familiesammenføringer af ægtefæller er i 2015 allerede på samme niveau som for hele 2014, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge avisen viser de seneste tal fra Udlændingestyrelsen, at mens der var 908 familiesammenføringer til flygtninge sidste år, så var der 900 på de første fem måneder i år. Fortsætter udviklingen vil er der ifølge Jyllands-Posten udsigt til en fordobling i forhold til sidste år.

Tallene dækker kun ægtefæller, og det er ikke muligt at se, hvem eksempelvis børn sammenføres med.

Ifølge Martin Henriksen (DF) fra Dansk Folkeparti siger til Jyllands-Posten, at stigningen er et udtryk for, at området er »ude af kontrol«. Han mener, at der er behov for at få strammet reglerne op, hvilket han håber på, at en kommende Venstre-regering vil være lydhøre overfor.

Anderledes ser Dansk Flygtningehjælps generalsekretær, Andreas Kamm, på det voksende antal familiesammenføringer. Stigningen hænger sammen med Danmarks internationale forpligtelser, lyder det.

»Der er nu en gang konventionsstof, så forudsat at man vil holde de konventioner, som Danmark hidtil har holdt, så kan man ikke aflyse familiesammenføringer til flygtninge,« siger Andreas Kamm til Jyllands-Posten.