Søvndal mere end åndelig leder

Hele 45 procent af alle oppositionens vælgere mener, at Søvndal er dens leder.

SFs Villy Søvndal er mere end oppositionens åndelige leder, sådan som statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) drillende har konstateret flere gange.

Søvndal er tæt på at være hele oppositionens leder, og det kan han nu dokumentere med en ny undersøgelse forud for dagens partilederdebat i Fredericia. Hele 45 pct. af alle dem i undersøgelsen fra Epinion, som støtter Socialdemokraterne, de Radikale, Enhedslisten og SF, mener, at Søvndal er oppositionens mest troværdige partileder.

Hvad siger det, at 45 pct. peger på dig?

»Ja, det siger, at 45 pct. peger på mig,« svarer Søvndal for en sjælden gangs skyld kortfattet.

Okay. Tror du, at det er i mangel af bedre?

»Det vil være en fejlfortolkning,« lyder det igen kortfattet, men til gengæld rapt fra Søvndal, der advarer Fogh om, at nu kommer hele oppositionen i stormløb mod regeringen og Dansk Folkeparti.

»Foghs krise i efteråret var kun en forsmag på det, som venter ham nu!«

Fogh på løbetur
Fogh befinder sig i øjeblikket i Haderslev til Venstres sommergruppemøde, og netop som Berlingske Tidende kommer gennem hotellobbyen, kommer Fogh forpustet og svedende ind efter en løbetur på otte kilometer med livvagterne svedende efter sig.

Jeg har lige talt med Søvndal...

»Søvndal?« udbryder Fogh og lyser straks op. Søvndals undersøgelse overrasker ikke Fogh:

»Nej, det gør den ikke. Som jeg har sagt, så er det ham, der svinger taktstokken i oppositionen. Det er ham, der er idémager. Og så var det jo ham, der stod bag sommerens største historie om at sætte Hjemmeværnet ind mod dræbersneglene,« siger statsministeren.

Søvndal siger, at det ikke kun er venligt ment fra din side, når du hævder, at Søvndal er oppositionens åndelige leder!

»Nej, nej. Jeg respekterer Søvndal og hans uforlignelige sans for humor,« kommer det fra Fogh.