Skal du flyve med dem til sommer? Ryanairs østeuropæiske pendant gav muggen mad til de ansatte

Kabinepersonalet hos Wizz Air spiser mad, der er muggen eller indeholder orme, fortæller ansatte, som Fagbladet 3F har talt med.

Arkiv: Wizz Air ansat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kacper Pempel
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De er billigere end Ryanair og har tre ruter fra København til byer i Østeuropa.

Fagbevægelsen kalder dem »Østeuropas svar på Ryanair«, og de ansatte hos selskabet arbejder uden overenskomst.

Nu afslører Fagbladet 3F, at de ansatte hos flyselskabet Wizz Air spises af med muggen mad.

»Den sandwich, vi kunne få, var ofte muggen eller med orme,« fortæller den tidligere stewardesse Daniela Stan til Fagbladet 3F.

En lang række ansatte, som Fagbladet har talt med, fortæller uafhængigt af hinanden, at deres mad var helt håbløs.

»Maden smagte forfærdeligt. Vi fik ofte en sandwich, der var våd og ulækker, og som var umulig for os at spise. De skulle være friske. Men de blev ikke opbevaret ordentligt. De blev ikke frosset ned som maden til passagererne. Jeg så mange kolleger, som fik madforgiftning,« siger den tidligere steward Claudiu Bita.

Wizz Air beskriver sig selv som et »ultra lavprisflyselskab«. De har senest fået opmærksomhed i de danske medier, da den socialdemokratiske politiker Peter Hummelgaard blev anklaget for hykleri, da han fløj med Wizz Air til Rumænien for at se fodbold. Det skete efter, at han tidligere havde kaldt det »svineri«, at statsminister Lars Løkke Rasmussen fløj med Ryanair.

Personalet var generelt så udmattede af lange flyvninger og for dårlig mad, at der skete fejl.

På en flyvning glemte personalet af udmattelse at sikre, at nødsliskerne ikke åbner, når flyets døre åbnes. Det fortæller den tidligere ansatte Costache Lucian.

Wizz Air afviser kritikken over Fagbladet 3F.

»Det er valgfrit, om man vil arbejde hos Wizz. Vi er overbeviste om, at vores største styrke er vores højt motiverede, højt kvalificerede team af kolleger.«

Hvis du arbejder, eller har arbejdet hos Wizz Air, vil Berlingske gerne tale med dig. Kontakt journalist Mikkel Randeris på 25 45 46 23.