SAS-fly tjekkes efter eksplosion i Japan

En eksplosion i et Boeing 737-fly skaber mistanke om konstruktionsfej, og SAS skal lave natlige inspektioner af 59 fly

SAS skal i gang med natlige inspektioner af deres 59 Boeing 737-fly. Der er nemlig mistanke om, at det var en konstruktionsfejl, der var årsag til en alvorlig brand på et fly af samme type fra Taiwans China Airlines lige efter landing i Japan.

Inspektionen rammer også fly, der letter og lander i Københavns Lufthavn, men SAS Danmark melder, at de ikke har fly af den type.

- Vi har ikke 737 i SAS Danmark. Men det er et meget benyttet fly, så der vil være mange af de flyv, der kommer til København, som skal tjekkes. Omkring halvdelen af SAS' daglige 15 flyvninger mellem Stockholm og København er fly af den type, siger SAS Danmarks pressechef, Jens Langergaard, til Ritzau.

Det er den amerikanske flymyndighed (FAA), der har krævet inspektionen, fordi der er mistanke om, at en bolt uden pakning borede sig ind i en brændstofstank og forårsagede branden. Samtlige 157 passagerer slap ud.

SAS har fået 24 dage til inspektionen, og den er allerede i gang.

- Vi tager det alvorligt. Vi er gået i gang med inspektionen, og vi har indtil videre ikke fundet noget, siger SAS Groups pressechef Elisabeth Manzi til Ritzau.

/ritzau/