Sagen om AC Børnehjælp trækker ud

Det er stadig uvist, om AC Børnehjælp får lov at fortsætte som adoptionsbureau.

ARKIVFOTO. Ankestyrelsen har fortsat ikke afgivet en indstilling om, hvorvidt det suspenderede adoptionsbureau AC Børnehjælp kan fortsætte sin virksomhed. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOE RAEDLE

Ankestyrelsen har fortsat ikke afgivet en indstilling om, hvorvidt det suspenderede adoptionsbureau AC Børnehjælp kan fortsætte sin virksomhed.

Indstillingen skulle have været indgivet til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold sidst i januar, men der er altså endnu ikke truffet nogen afgørelse.

Folketingets socialordførere har tirsdag formiddag været samlet til møde om sagen i over en time, uden der er kommet nyt frem. Det bekræfter socialordfører Mai Mercado (K) over for Berlingske Nyhedsbureau.

»Det er en meget alvorlig sag, som vi står med her. Desværre er der ikke kommet nogen afklaring. Vi skal hurtigst muligt have et nyt møde, når de relevante ordførere har plads i kalenderen,« siger Mai Mercado.

Den forhenværende socialminister, Annette Vilhelmsen (SF), suspenderede 10. januar AC Børnehjælps ret til at gennemføre nye adoptioner efter et omfattende økonomisk rod.

Adoptionsbureauet har indgivet sine bemærkninger til suspenderingen, og Ankestyrelsen er stadig i gang med at behandle svaret fra AC Børnehjælp, der skulle indeholde forskellige løsningsforslag. Det er årsagen til, at der endnu ikke truffet en beslutning om en indstilling til ministeriet.

Det har ikke været muligt at træffe formanden for AC Børnehjælp, Pia Brandsnes, til en kommentar, men på AC Børnehjælps hjemmeside kan man læse, at bureauet stadig håber at få lov til at fortsætte sin virksomhed.

»Vi håber fortsat på, at det lykkes at rekonstruere og fremtidssikre AC Børnehjælp, så politikere og borgere kan have tillid til os – og så vi fuldt og helt lever op til myndighedernes krav,« lyder det fra adoptionsbureauet.

Det er endnu uvist, hvornår Ankestyrelsen træffer en afgørelse i sagen.