Onsdag er sidste frist for AC Børnehjælp

Onsdag skal AC Børnehjælp aflevere sine bemærkninger til den suspendering, der indtrådte 10. januar. Adoptionsbureauet har siden suspenderingen arbejdet på højtryk for at udarbejde en redningsplan, oplyser bureauet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Onsdag er sidste chance for AC Børnehjælp, hvis adoptionsbureauet skal undgå at blive frataget retten til adoptioner permanent, efter socialminister Annette Vilhelmsen (SF) 10. januar suspenderede bureauets ret til at gennemføre nye adoptioner efter omfattende økonomisk rod.

Således fik AC Børnehjælp den gang en frist til 22. januar til at komme med bemærkninger til suspenderingen, hvorefter der vil blive truffet en afgørelse inden for kort tid.

Adoptionsbureauet beklager, at så mange adoptanter er blevet kastet ud i uvished og forsikrer, at både ledelse og bestyrelse siden 10. januar har arbejdet på højtryk for at udarbejde en redningsplan.

»AC Børnehjælp har mange internationale kontakter, som vi har kendt og samarbejdet med gennem mange år. At opretholde disse kontakter er helt afgørende, når det gælder om at fremtidssikre adoption i Danmark, og dette er derfor hovedhjørnestenen redningsplanen,« skriver AC Børnehjælp på sin hjemmeside.

Samtidig beklager adoptionsbureauet over for adoptanterne, at det på nuværende tidspunkt ikke kan sige mere om indholdet i planen, som tirsdag blev sendt til Ankestyrelsen til videre behandling.

»Vi håber dog fortsat på, at det lykkes at rekonstruere og fremtidssikre AC Børnehjælp, så politikere og borgere kan have tillid til os - og så vi fuldt og helt lever op til myndighedernes krav,« lyder det fra adoptionsbureauet.

Ifølge DR Nyheder har den almennyttige fond Den Sociale Udviklingsfond siden suspenderingen hjulpet AC Børnehjælp med blandt andet at formulere det svar, der onsdag kommer til at spille en afgørende rolle for adoptionsbureauets skæbne.

»Vi har stor erfaring med forvaltningen i Socialministeriet og med at administrere sociale tilbud. Vi hørte om AC Børnehjælps problemer og tænkte, at vi kunne hjælpe både dem, de godt 400 danske familier, der drømmer om at få et barn og ikke mindst de udsatte børn i udlandet, som kan få et bedre liv her,« siger formand for fonden Michael Hansen til DR Nyheder.

Michael Hansen fortæller, at problemerne bunder i dårlige beslutninger, der er truffet i både den daglige ledelse og i bestyrelsen, og at AC Børnehjælp derfor skal have sammensat en ny bestyrelse, som kan styre økonomien på en mere professionel måde. Michael Hansen vil selv fungere som bestyrelsesformand i den nye bestyrelse i det kommende år.

431 par er tilknyttet AC Børnehjælp, og tidligere har Annette Vilhelmsen understreget, at det er vigtigt at finde en løsning for dem, der kommer i klemme.

»Det er helt essentielt for mig, at vi med den endelige løsning af sagen holder os for øje, hvordan vi bedst muligt hjælper disse kommende familier,« lød det fra socialministeren i forbindelse med suspenderingen.