Så meget har Gammel Strand ændret sig

København har ændret sig gevaldigt gennem årene. Berlingske har derfor taget et dyk i arkivbillederne for at se, hvad tiden har gjort ved det københavnske bybillede. Dagens billeder er fra Gammel Strand.

Gl. Strand i København i 1953 og 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Olaf Kjeldstrup og Niels Ahlmann Olesen

København har ændret sig gevaldigt gennem årene.

Berlingske har derfor taget et dyk i arkivbillederne for at se, hvad tiden har gjort ved det københavnske bybillede.

Følg sommerserien "København før og nu", hvor en ny lokalitet kommer på hver mandag-fredag i juli måned med et før og nu billede. Dagens billede er fra Gammel Strand:

Gammel Strand i 1953 og 2011


Foto: Olaf Kjeldstrup og Niels Ahlmann Olesen

Historien om Gammel Strand

Gammel Strands historie går mange århundreder tilbage.

I middelalderen gik kystlinien ved Gammel Strand og senere omkring 1700-tallet og mange år frem blev det stedet, hvor fiskekonerne fra Skovshoved solgte dagens fiskefangst, efter sigende med en noget brovten tone.

Og faktisk gik den sidste fiskekone først på pension i 2008 og satte dermed punktum for en epoke i Københavns historie. I dag finder man kun Charles Svejstrup Madsens statue "Den Sidste Fiskekone" som et bevis på stedets sjæl.

Gammel Strand ligger med udsigt til Christiansborg og Thorvaldsens Museum og er i dag et af de mest turistede steder i København. I 2018 kommer der en metrostation ved Gammel Strand i forbindelse med etableringen af Cityringen.

INFOshop: Her er alt om "Det gamle København" - gå på opdagelse i Københavns historie