Regeringen vil fordoble vedvarende energi

Fredag præsenterer regeringen sin længe ventede energiplan frem til 2025. En central målsætning er mindst en fordobling af den vedvarende energi.

Efter intense forhandlinger er regeringen klar til at præsentere en samlet energiplan for Danmark frem til 2025. Centralt i planen er, at vedvarende energi skal udgøre mellem 30 til 35 pct. af den samlede energiforsyning i 2025, erfarer Internetavisen Jyllands-Posten. Det svarer til mindst en fordobling af den nuværende andel på godt 15 pct.

Planen vil desuden indeholde en massiv satsning på energiforskning, 2. generations biobrændsel, styrket indsats for energibesparelser og måske billigere miljøvenlige biler i fremtiden. Et udvalg vil blive nedsat for at komme med anbefalinger til en omlægning af bl.a. bilafgifterne.

Dertil kommer, at regeringen er enig om, at der skal være en midtvejsevaluering af den grønne energiplan, der også skal sænke CO2-udslippet, skriver avisen.

Oppositionen har på forhånd kritiseret regeringen for at være for uambitiøs. Både SF og Socialdemokratiet vil have andelen af vedvarende energi helt op på 50 pct. i 2025. EU har netop opsat som mål, at vedvarende energikilder skal udgøre 20 pct. af den samlede energiforsyning i 2020.

/ritzau//ritzau/