Razzia gav masser af bøder til cyklister og knallertførere

Rigspolitiet førte i forrige uge kontrol med cyklister og knallertførere. Det førte til 1.169 bøder for blandt andet manglende hjelm på knallerten og lys på cyklen.

I vintermørket er man som cyklist uden cykellygter næsten umulig at få øje på. Og samtidig risikerer man også at få en bøde. Det fik næsten 1.000 cyklister forrige uge, da Rigspolitiet udførte kontrol med cyklister og knallertførere i København, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Cyklister og knallertførere er blandt de trafikanter, som er mest udsat i trafikken, og især cyklister udgør en stor procentdel af de dræbte og tilskadekomne i trafikulykker.

Derfor kvitterede politiet med en bøde, hvis de fangede cyklister uden lys og knallertførere uden hjelm.

På en uge konstaterede politiet i alt 1.169 forseelser begået af cyklister og knallerter. De fleste cyklister fik en bøde for at køre over for rødt lys og næstflest for at mangle lys på cyklen. For knallertførernes vedkommende blev flere taget i en for høj hastighed, mens andre manglede hjelmen eller kørte med for høj en promille i blodet.

Formålet med politiets kontrol var at forebygge uheld og nedbringe antallet af dræbte og tilskadekomne knallertførere og cyklister.

Kontrollen foregik fra mandag 19. januar til søndag 25. januar.