Politiet optrevler voldelig teenagebande i København

13 er mistænkt for at have deltaget i røverier og overfald på gaden. De 10 er under den kriminelle lavalder.

13 er mistænkt for at have deltaget i røverier og overfald på gaden. De 10 er under den kriminelle lavalder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet mistænker en gruppe på 13 meget unge mennesker for at stå bag en række gaderøverier og voldelige overfald i Indre By i København.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Hovedparten, nemlig de 10, er 12-14 år og altså under den kriminelle lavalder og kan derfor ikke strafforfølges. Deres sager behandles nu af de sociale myndigheder.

De sidste tre er over 15 år. De er sigtet for gaderøveri og vold.

Politikommissær Bjarke Dalsgaard Madsen oplyser til Berlingske, at alle 13 er af anden etnisk herkomst end dansk.

En 18-årig sidder allerede varetægtsfængslet i en anden sag og en 15-årig er blevet fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Dommervagt, hvor en dommer varetægtsfængslede ham i to uger.

Yderligere en 15-årig er sigtet, men her han anklagemyndigheden vurderet, at der ikke var basis for at kræve varetægtsfængsling.

Medlemmerne af gadebanden kommer fra København, Hvidovre og Gentofte.

»Mange af dem kommer oprindelig fra samme område, og de har tilsyneladende gennem en længere periode mødtes og turet rundt i byen,« siger politikommissær Bjarke Dalsgaard Madsen.

Han fortæller desuden til Berlingske, at ingen af de involverede drenge har relationer til andre bander eller rockergrupperinger. Aflytningerne af drengene bærer heller ikke præg af, at de har ladet sig inspirere af bl.a. konflikten mellem Loyal to Familia og Brothas i København, fortsætter han.

»Det er drengestreger, der er gået for vidt. Og så kan man sige, at de er gået alt for vidt her,« fortæller han.

I et tilfælde har gruppen brændt en person med cigaretter i vedkommendes ansigt, ligesom en person flere gange er blevet snittet med en kniv, fortæller Bjarke Dalsgaard Madsen til Berlingske.

Politiet slog til mod gruppen onsdag, hvor de forskellige medlemmer blev opsøgt i deres hjem eller skoler for at blive afhørt i sagen.

/ritzau/