Politiet kigger på dna og sålaftryk i sag om tre ældredrab

En 26-årig mand er varetægtsfængslet i fire uger, mens politiet efterforsker drab i boligkompleks på Østerbro.

Der skal gennemses videoer med overvågninger, mens dna, teledata, sålaftryk og korttransaktioner skal undersøges til bunds i sagen om de formodede drab på tre ældre mennesker i et boligkompleks på ydre Østerbro i København.

De forskellige skridt i efterforskningen har politiet indtil videre fået fire uger til, mens en 26-årig mand sigtet for at have begået drabene sidder bag tremmer.

Ved Københavns Byret er han tirsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger frem til 30. april. Det skete i retssal 70, hvor den 26-årige dog ikke selv var fysisk til stede.

I stedet sad han i en blå skjorte og med hænderne foldet på bordet foran sig i et lokale i Vestre Fængsel. Via videolink blev han vist på en skærm i retsmødet.

Den 26-årige er sigtet for at have begået tre drab på ældre mennesker.

Sagen begyndte at rulle, da en 81-årig kvinde blev fundet død i sin lejlighed 8. marts. I første omgang blev den 26-årige anholdt og sigtet for hjemmerøveri og drab i kvindens lejlighed i komplekset på Vangehusvej.

Men pårørende og beboere i ejendommen gjorde politiet opmærksom på, at andre mistænkelige hændelser var sket i tiden inden drabet på den 81-årige.

Frygten var, at flere beboere havde været udsat for lignende forbrydelser. Det fik politiet til at undersøge dødsfald i boligkomplekset helt tilbage til 2015, og i tre tilfælde mener politiet, at der er tale om drab begået af den 26-årige.

Derfor er han blevet sigtet for også at have dræbt en 80-årig mand og en 83-årig kvinde i samme ejendomskompleks.

Dommeren valgte tirsdag at følge anklagemyndighedens anmodning om at lukke dørene. Navneforbuddet, der beskytter manden, blev der heller ikke pillet ved.

Der er derfor ikke mange oplysninger om, hvad politiet mener, at der præcis er sket.

Tidligere har det været fremme, at den 26-årige ifølge politiet fik adgang til den 81-årige kvindes lejlighed og dræbte hende dér, efter at han havde franarret hende en nøgle.

Derefter forlod han angiveligt lejligheden med to betalingskort, som han efterfølgende foretog flere køb med. Det er sket i mindst ét andet tilfælde.

Den 26-årige, som stammer fra Østafrika, er tidligere blevet dømt for voldtægt af en ung pige og drabsforsøg på en kvinde.

Han nægter sig skyldig i at have begået de tre drab.

Ved retsmødet tirsdag skete fængslingen på grundlag af den første sigtelse, der kun omfatter ét drab.

Det vil muligvis senere blive aktuelt at brede den ud til også at omfatte sigtelserne om de to andre drab, men det har der ikke været behov for endnu, oplyser anklager Søren Harbo.

Kvinden på 83 år døde 7. februar, og den 80-årige mand døde 2. marts. Den 81-årige kvinde blev fundet død i sin lejlighed fredag den 8. marts.