Politiet anholder fire personer i Øresundstunnelen

Dansk politi har anholdt fire personer, der forsøgte at gå til Sverige gennem tunnelen under Øresund.

Alarmklokken lød hos Københavns Politi, da fire personer natten til onsdag forsøgte at gå fra Danmark til Sverige gennem Øresundstunnelen. De er nu anholdt af Københavns Politi. (Arkivfoto) Scanpix/Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk politi har anholdt fire personer, der forsøgte at gå fra Danmark til Sverige gennem Øresundsforbindelsen onsdag aften.

Det skriver den svenske avis Sydsvenskan.

Politiet blev opmærksom på de fire mennesker i tunnelen omkring midnat.

- De gik gennem tunnelen, men de er tilbage i Danmark nu, siger Lars Westerweel, der er vagtchef ved Københavns Politi.

Politiet vil nu gå i gang med at identificere de fire personer og finde ud af, om de har opholdstilladelse i Danmark, oplyser vagtchefen.

- Det er ikke lovligt at gå i tunnelen og på motorvejen, siger Lars Westerweel.

Tunnelerne er udelukkende indrettet til tog og biler.

Togene på strækningen kørte med reduceret hastighed, efter alarmen gik, men det var ikke nødvendigt at indstille togdriften, oplyser vagtchefen.

Selv om det er ulovligt at gå i togtunnelen, viser tal fra Københavns Politi, at der er flere, der har forsøgt at krydse grænsen mellem de to lande via tunnelen på gåben.

Mellem 4. januar og 13. april i år forsøgte 46 personer at krydse forbindelsen. Det viser en manuel optælling, som Københavns Politi foretog i perioden.

På grund af de høje antal fodgængere, blev der opsat skilte ved tunnelrøret for både jernbane og motorvej, hvor der står, at passage ikke er tilladt, og at det er forbundet med livsfare.

/ritzau/